Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonas ska få ungdomen att fimpa

Annons

Gonäsgrabben Frögren har tackat ja till att delta i den delen som handlar om Tobaksprojektet, som Dalarnas Idrottsförbund och Sisu driver.

- Det är inte så att vi uppmanar idrottsledare och idrottare att sluta att röka och snusa. Vi säger i stället att dom ska tänka sig för. Som exempel, att inte stå och snusa i avbytarbåset. Ungdomar gör som vi gör, inte som vi säger, förklarar Karin Boström, Sisu i Ludvika.

Dalarnas Idrottsförbund och Sisu kommer att betona vikten av att föreningarna har en handlingsplan/policy för att skapa en tobaksfri miljö.

Deltagarna bjuds också på möjligheten att få träffa Jonas Frögren som förmodligen kommer att, bland annat, betona vikten av att som elitidrottsman hålla sig från alkohol och tobak.

Men redan till helgen arrangerar Sisu en kurs i massage i Räfsnäsgården. Kursledare är Susanne Ericsson från Mora och antalet deltagare är 13 varav merparten från föreningar i Västerbergslagen. Harnäs IF innebandy har exempelvis fyra deltagare.

Sisu har mer på gång. 11-13 juni ordnas en ledarutbildning för barn- och ungdomsidrott i Säfsen.

En utbildning som bland annat innehåller ledarskap, Riksidrottsförbundets riktlinjer för barn- och ungdomsidrott, barns och ungdomars utveckling (fysiskt, psykiskt, socialt).

Dessutom kommer Malmö FF:s fotbollstränare Tom Prahl att hålla en föreläsning. MFF som vid den tidpunkten är på träningsläger i Säfsen och som 12 juni möter Örebro SK i Mockfjärd.

FRANK ELFSTEDT

Mer läsning

Annons