Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonas - i hetaste laget

/
  • Från Chicago till Frölunda. Jonas Nordquists NHL-äventyr blev inte riktigt vad han hoppats. Men på på tre matcher hann han i alla fall göra två assists. Nu tar han ny sats i guldsatsande Frölunda. Foto: JAY LAPRETE

Annons

Sejouren i Nordamerika blev bara ettårig.

Antal NHL-matcher: Tre.

- Stundtals var det ganska hopplöst, säger Jonas Nordquist.

Efter säsongen, som han främst fick tillbringa i farmarlaget Norfolk Admirals i AHL, erbjöds han ett tvåvägskontrakt av Chicago Blackhawks.

- Det hade varit kul att stanna och försöka ta sig upp i NHL och kanske hade jag lyckats med det. Men det kunde tagit tid och därför känns det som rätt beslut att flytta hem, säger Nordquist.

Och från NHL:s bakgård hamnade han - på Sveriges framsida.

- Frölunda har alltid varit ett lag som jag känt att där skulle jag väldigt gärna kunna spela. De har bäst publik, 10 000 i snitt trots att det inte gick bra förra året. Sedan gillar jag staden extremt mycket och det är en bra, stark förening som alltid är med och satsar, säger "Nordan".

Och jodå, visst har Frölunda satsat.

Misslyckandet från i fjol får inte upprepas och förutom centern Jonas Nordquist har klubben värvat meriterade backarna Andreas Holmqvist, Tuuka Mäntylä och Toni Söderholm.

- På papperet hade Frölunda ett bra lag redan förra året, men fick det inte att stämma. Nu känns det som att vi borde ha ett bra lag, det är tre klassbackar som har kommit, så förhoppningsvis kommer det bli bra, säger Nordquist.

Hur står sig Frölunda jämfört med hur andra klubbar rustat?

- Det är svårt att säga med tanke på hur jämnt det är. Men HV ser ut att ha värvat bra också.

Också?

- Ja, jag tycker vi är bra.

Hur långt kan det räcka?

- Man går väl alltid för att vinna varje match. Vi har inget uttalat mål än, men det är klart jag hoppas att vi ska vinna SM-guld.

Han har i alla fall märkt en sak under de två-tre veckor han varit i Göteborg och tränat med laget:

- Det märks ett uppsving. Alla kör väldigt hårt, de vill ha revansch.

Mer läsning

Annons