Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonas Bergqvist svarar på kritiken

Annons

Leksands IF:s vd Jonas Bergqvist svarar på kritiken efter annandagsmatchen mellan Leksand och Djurgården då ett antal personer lämnade ståplatsläktarna mitt under matchen eftersom de knappt såg någonting alls av spelet.

Bergqvist medger att klubben fått ta emot en del klagomål från personer om den berörda matchen, men kan bara konstatera att publikkapaciteten inte överskreds.

Annandagsmatchen sågs av

6 283 personer och ishallen har en kapacitet för 6 300 åskådare. En siffra som är satt av brandmyndigheten.

- Och den siffran gäller tills det blir någon ombyggnation. Vi är förstås glada att det är mycket folk i hallen och vill förstås att alla ska se, men alltid är det ju någon som inte tycker att det är riktigt bra, säger Bergqvist.

Av publikkapaciteten på 6 300 är knappt 3 300 sittande och cirka 3 000 stående. Leksand har den här säsongen sålt slut på sittplatsbiljetterna till i stort sett samtliga hemmamatcher och då återstår bara att fylla ståplatsläktarna med drygt 3 000 åskådare.

- Och vi säljer även mycket förköp på ståplats, oftast runt

2 000 biljetter.

Har ni någon koll på hur många som går in på ståplats vid varje match?

- Ja, vi har en person som går runt och kollar hur många som passerat insläppen.

Problemet med trängsel och dålig sikt på ståplatsläktarna i Leksands Isstadion vid publiksiffror över 6 000 är inget nytt problem och den största orsaken till problemet är lätt att finna.

Leksands Isstadion, byggd 1965, är en av elitseriens mest omoderna ishallar, inte bara till åldern utan även i sin konstruktion.

I övriga elitseriehallar går läktarna upp till väggen på ishallen med publikgångarna under läktarna. I Leksand går publiken bakom läktarna, vilket gör att lutningen på läktarna blir för liten och problem med sikten, i första hand på ståplats, uppstår vid välbesökta matcher,

Ett problem som även Jonas Bergqvist är medveten om.

- Visst, hallen är gammal och inte anpassad efter den publiksituation vi har i dag, medger Jonas.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons