Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jon pressade eliten

Annons

Nu var det inte direkt någon pigg Jon som kom till tävlingarna. Han var i veckan i London, och sprang då bland annat sin säsongspremiär på 800 med tiden 1.50,6.

Men hemresan till Sverige blev jobbig. Först missade han flyget hem, och fick resa hem först på fredagen istället. Han flög till Västerås - och upptäckte där att hans väska med idrottskläder inte var med på flyget. Han styrde då kosan hemåt, utan väska. Men efter sju mil ringde hans telefon - Västerås hade hittat hans väska.

Först 0.30 på natten var han hemma - och bussen till Stockholm gick 07.00. Så Jon var ordentligt trött när han kom till Enskede.

Trots det blev han tvåa i loppet. Richard Pell vann på 1.50.99 och Jon blev tvåa på 1.51.82.

En enda seger lyckades Falukillarna ta i klubbtävlingen. Det var Torbjörn Eriksson som vann en målfotofinish på 400 med tiden 49.48. Torbjörn blev också tvåa på 200 meter - med tiden 22.41.

Torbjörn var också med och räddade ytterligare en andraplats - på 4x100 meter, där han på sista sträckan förde upp laget från fjärde till andra plats.

Någon chans att hänga med i kampen om förstaplatsen i Svenska Cupen - den som leder till uppflyttning till Lag-SM - hade Falu IK aldrig. Hammarby, etta med 73 poäng, Gefle IF, tvåa med 71,5, och Tureberg, trea med 70, gjorde upp om den platsen. Falu IK slutade fyra på 59 poäng.

I damtävlingen gällde det, i bland annat systrarna Kallurs frånvaro, att försöka undvika sistaplatsen bland de sex lagen i Svenska Cupen. Och det lyckades man rätt bra med. Inte minst tack vare att Malin Larsson vann tresteget på goda 11.96 och Therese Hammarlund blev tvåa på 100 meter med 12.69.

- Men framför allt får vi nog tacka flera av de riktigt unga tjejer vi hade med i laget, som kämpade sig fram till poäng i för dem ovana grenar och konkurrens, menar Björn Lindgren, Falu IK:s friidrottstränare.

Som exempel pekar han på blott 16-åriga Ida Axelsson, som kämpade sig till femteplatsen på 5 000 meter.

Falu IK slutade femma bland damerna, efter att ända fram till tolfte av de sjutton grenarna ha varit med och slagits om tredjeplatsen. Mycket klar segrare blev Västerås IK, som hade en placering sämre än tvåa i bara sex av de sjutton grenarna. Nedflyttningsplatsen drabbade Täby.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons