Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jon Olssons tävling lockade storpublik

Annons

I helgen avgjordes en av världens största Big Air tävlingar på skidor i Åre.

Eliten inom newschoolskidåkningen bjöd på extremt stora luftfärder i tävlingen Jon Olsson Invitational.

Efter flera tuffa hoppomgångar segrade slutligen Josh Bibby från Kanada före Sveriges nya stjärnskott Jacob Wester från Stockholm. Jon Olsson själv slutade på fjärde plats.

Närmare 5000 personer kom till Olympiaområdet i Åre för att se skidåkare av världsklass göra upp om prispotten på 150.000 kr.

Initiativtagaren till tävlingen, och tillika en av världens främsta i grenen Big Air, Jon Olsson, har under mer än en vecka själv designat och byggt arenan som bestod av två gigantiska big jumps och en såkallad wallride.

Jon och de andra åkarna bjöd publiken på hisnande luftfärder och tekniska trick när de i ett så kallat head to head format tävlade om pallplatserna.

Åkarna tävlar man mot man och den som får högst domarpoäng går vidare till nästa omgång.

Alla deltagare gav allt och bjöd på sig själva inför en jublande publik och efter flera jämna omgångar var TJ Schiller, Jon Olsson, Jacob Wester och Josh Bibby vidare till semifinal.

22-årige Morasonen Jon hamnade på en fjärde plats efter TJ Schiller. Med stilren åkstil och stor höjd stod slutligen kanadensaren Bibby som vinnare av tävlingen. Att ha två svenskar bland de fyra bästa bevisar Sveriges starka position i sporten. Henrik Windstedt och Niklas Karlström vardessutom båda skadade och kunde därmed inte delta i tävlingen.

Mer läsning

Annons