Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jon gjorde drömmål

Annons

Fram till i söndags har det gått lite knackigt för Pixbo.

- Men vi har spelat bra i de flesta matcher, faktiskt, även om det inte alltid gett utdelning.

Mot Warberg var det dock annorlunda.

- Alla lyfte sig och vi var heta framför kassen och gjorde mål på våra chanser.

Förklaringen?

- Det var ju mycket publik, men så var Niklas Jihde tillbaka. Han är ändock världens bäste spelare. Det är som med "Foppa" i Modo. När han är tillbaka i laget tycker alla att det är extra roligt att spela.

Nu var Jihdes återkomst bara en engångsföreteelse, eller en "kul grej", som Jon uttrycker det. Till vardags spelar han i den schweiziska ligan och nu får Pixbospelarna sköta resten på egen hand:

- Vi får rida vidare på vågen och Niklas gjorde trots allt inte alla målen, konstaterar Jon.

Nej, exempelvis Jon gjorde 2-0 och 5-3 och spelade sedan fram till ett. Och 5-3 målet var extra viktigt. Det kom med bara knappa minuten kvar av andra perioden och var riktigt snyggt, då Jon drev bollen från mittlinjen och stänkte upp den i nättaket.

- Det var jättekul att få göra ett sådant mål. Det blir ju inte så ofta annars.

- Man kanske får en chans per match att göra mål och då är det inte lätt med tanke på alla duktiga målvakter i elitserien, tillägger Jon.

Jon upplever dock den här säsongen som roligare än de två tidigare han gjort i Pixbo. Anledningen är att han bidrar mer till spelet framåt:

- Tidigare var jag mer en Fia-med-knuff-spelare, det gick mest ut på att ta bort spelare och spela bort bollen. Nu känns det mer som om jag är med och påverkar resultatet.

En förklaring till det är att Jon spelar tillsammans med Henrik Quist, ett samarbete som pågått ända sedan Jon kom till Pixbo:

- Jag ser honom som världens bästa back och han skapar trygghet för mig. Han är nästan som en storebror för mig. Vi jobbar på samma ställe, jag åker med honom till träningarna och jag kan fråga honom om allt från A-kassan till kläder.

Pixbo är just nu åtta i elitserien, men vill givetvis klättra uppåt:

- Vi vill vinna allt. Vi blev svenska mästare 2002/2003 och vet vad som krävs. Vi kanske inte har samma stjärnor nu som då. Men det kan räcka långt ändå.

På det personliga planet har Jon som mål att börja studera och han försöker läsa upp några betyg från gymnasiet för att komma in på universitetet:

- Jag vill gå vidare. Men det är fullt upp hela tiden. Jobbet slutar vid fem och så är det träningar fem gånger i veckan. Det är svårt att få tid över för att läsa.

Helst vill han börja studera redan efter jul. Men då har han också något annat att se fram emot: mötet med Falun i Lugnethallen:

- Det blir en rolig match för mig. Jag har ju spelat mot Falun med Hedemora. Det blir säkert en spännande match för Falun är duktigt och säkert svårspelat på hemmaplan.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons