Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johns "soppatorsk" avgjorde Soldvarvi

Annons

Varvbanan på Sollerön mäter 2500 meter och kördes i 20 varv.

Det blev full fart från första tramptagen. Men på det fjärde varvet kom två man loss, hemmaåkaren John Nilsson och Fredrik Eriksson, Cykelcity.

Avståndet till huvudklungan växte för varje varv, och de stora publiken vid målet och längs varvbanan trodde på en hemmaseger - igen. Men på 16:e varvet försvann John. På ett varv tappade han 30 sekunder.

-Soppatorsk, kommenterade han sin genomklappning.

Men det fanns också en annan förklaring. John har haft krångel med hela säsong med sin rygg. Och att det bara var soppatorsk var det inte många som trodde på. Men att komma med bortförklaringar är något som John avstår från:

-Fredrik körde starkt.

Din rygg då, hur kändes den?

-Ja, jag kände mig väl inte direkt bekväm på cykeln, säger han.

På upploppet blev John även uppåkt av Robert Österling som såg till att det blev en dubbel till Cykelcity.

När John och Fredrik kom i väg på det fjärde varvet gjorde Nicklas Axelsson ett jättejobb i klungan för att hjälpa John. Båda tävlar här hemma i Sverige för ECI Champion.

Och vi kan lugnt konstatera att Nicklas inte var den mest populäre personen i fältet. I stort sett alla som gjorde något försök att köra in ledarduon hade snabbt Axelsson på rullen som plockade ner de flesta försök. Bland annat var fjolårets svenske mästare Jonas Ljungblad synligt irriterad på Nicklas.

-Jag bogserade runt Jonas på varvloppet 2000 för att sedan få stryk i spurten. Så nu tänkte jag att någon hjälp från mig ska han inte få. Vi hade ju också John i täten, säger Nicklas.

Men Kristoffer Ingeby och Robert Österling lyckades komma loss.

-En miss, vi skulle ha haft en gubbe med där, menade Nicklas.

Att det gick fort visar det faktum att Fredrik Eriksson kom ikapp huvudklungan strax innan han avverkat de 20 varven. Då hade klungan ett varv kvar.

Damernas varvlopp fick en något överraskande vinnare i junioren Emilia Fahlin, Örebrocyklisterna, som spurtade ned spurtkanonen och 2004 års europamästarinna Monica Holler.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons