Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Johnny B Good" rockade

Annons

"Johnny B Good" rockade loss och duktiga tränaren och ägaren Maria Björ hade all anledning att bjuda på glädjedans. För i det skick som Rocky Runner presenterades i lär fler segrar följa.

Johnny blixtstartade med Rocky Runner när startbilen släppte och sedan var Lucky Glass chanslös att utmana om segern trots ett tappert försök.

- Den här hästen radar inte upp segrarna och han överraskade även på mig i kväll. Motståndet skrämde dock inte och jag satsade allt på ett kort och det gick vägen, kommenterade Johnny.

Johnny vann sju travlopp i fjol på 101 starter. En segersiffra Johnny tangerade redan i går och det gjorde han så snabbt som i 61:a årsstarten. Tala om bra utveckling.

En mycket populär vinnare var King One som snyggt hemförde anrika Salaortens Travklubbs Jubileumspokal. I sulkyn satt framgångsrika Kajsa Frick som strålade av lycka tillsammans med "Kingens" tränare, Kjell O Jonsson, i vinnarcirkeln.

- Vi hade satsat på det här en tid, för vi tyckte att det skulle vara roligt att vinna detta storlopp på hemmaplan, bubblade det ur Kjell O.

Och som King One vann sedan.

- Han var kanonbra i dag. Vi fick en bra rygg på Petras häst (Esteemed) och när "Kingen" får ett sådant här lopp har han alltid en polett till slut, berömde en lycklig segerkusk.

King One vann med spetsade öron över mål och såg ut att ha gott om krafter kvar.

- Det känns som den här "sagan" inte har ett slut. Nu tror jag att vi provar Gulddivisionen här hemma på påskdagen, slutade en lyrisk Kjell O.

Segern var värd 80 000 kronor och därmed passerade King One 1,2 miljoner kronor insprunget. Segern var den 16:e på 72 försök och sagan travar vidare...

Snabbloppet sopade 11-årige Candle Lights hem efter ledning från start till mål. Segertiden fina 14,3 med bilstart och i sulkyn satt hästens ägare och tränare Olle Carlsson från Östersund. Som kunde glädja sig åt ytterligare 50 000 kronor in på kontot.

Håll med om att det tävlades om fina prispengar i går på Romme.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons