Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

John hoppas på medaljer

Annons

- Det är klart att jag har förhoppningar, menar John. I fjol slutade jag femma i linjeloppet på SM, och just nu känns formen god. Så får jag till det, ska en bättre placering än i fjol inte vara omöjlig.

John har haft en tävlingsintensiv tid bakom sig. Han förlorade spurten i Falu Ring Race mot Marcus Ljungqvist, blev bästa dalacyklist med en sjätteplats i Solleröloppet och tävlade i torsdags i lagtempo med sin franska klubb AVC Xaix en Provance.

- En tävling ingående i Franska Cupen, där vi blev fyra. Men eftersom laget som ledde före den tävlingen bara blev sexa, avancerade vi faktiskt upp i ledningen, berättar John.

Och John var mycket nöjd med sitt eget lopp.

- Det kändes bra för min del, menar han. Även om laget som helhet hade en del problem. Vi tappade tre av åtta man innan vi nådde mål.

Men det gjorde kanske inte så mycket, då det är just femte man över mållinjen som räknas.

- Jag tror att det nog blir en hel del lagkörning även i SM, spekulerar John. Men vi har inte kommit överens om att någon skall stöttas speciellt i förväg. Det får ge sig under loppet.

John tror inte på seger i tävlingen. Därtill är Team Crescent CK allt för svårslagna.

- De var ju fem i topp på Solleröloppet, påpekar John.

Och på SM i tempo häromdagen vann de dessutom dubbelt - både individuellt och i lag.

- Men vi har bra killar i laget också, menar John. Juhlin, som är en mycket duktig spurtare, och Axelsson och Resar, som båda är mycket åkstarka. Så kanske vi kan vara med och slåss om en medalj.

Vem vinner då linjeloppet?

- Jag tror faktiskt att Marcus Ljungqvist är den jag tror mest på, säger John. Han är stark idag, och han har varit Sveriges bästa cyklist under hela året.

SM-starten i Eslöv blir annars inledningen till en lite lugnare period för John.

- Jag räknar med att stanna hemma i Sverige i två veckor nu. Över lagtempo-SM och kortbane-SM (Sunne 2-6 juli). Sen blir det dags att fortsätta tävlandet nere i Frankrike.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons