Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johanssons toppform håller i sig

/

Annons

Hade det inte varit för två luriga norrmän, och ett smart vägval, så hade Martin med största sannolikhet stått som segrare, nu slutade han på en tredjeplats.

Det 20 kilometer långa masstartsloppet skulle bli en rysare. Martin Johansson la sig omedelbart i täten och tillsammans med Audun Hultgren, Norge, och schweizaren Daniel Hubmann, skaffade de sig ett försprång med cirka 45 sekunder, halvägs in i loppet.

Den jagande klungan kunde dock hämta ikapp, och mot de sista kontrollerna var det tolv man med i segerdiskussionen.

Det var då som de båda norrmännen Audun Hultgren och Anders Nordberg tog ett eget vägval och kopplade segergreppet.

- Jag hade börjat lägga in de sista kontrollerna och upptäckte aldrig att de stack iväg åt ett annat håll.

De båda norrmännen blev sedan en minst sagt obehaglig överraskning för Johansson.

- Jag är väldigt nöjd med en tredjeplats men jag trodde att jag spurtade för vinst ända till mitten av upploppet, berättar Martin, som då upptäckte de båda norska ryggarna.

- De gjorde det väldigt bra, och var kalla i orienteringen när det var som stirrigast i klungan, fortsätter Johansson, som dock bara har åtta sekunder upp till ledande Hultgren.

Även på damsidan blev det en rafflande kamp mellan fantastiska schweiziskan Simone Niggli-Luder och finländska Minna Kauppi där Niggli-Luder segrade med en sekunds marginal.

Bästa dalalöpare blev Stora Tunas Lena Eliasson på en tiondeplats. IFK Moras Maria Bergkvist blev 13:e och Emma Engstrand från Stora Tuna slutade på en 19:e plats.

Mer läsning

Annons