Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johans stora chans

Annons

- Ja, det blir en viktig vecka för mig säger 24åringen, som i går fick beskedet att han får springa "superelitklassen" på O-ringen.

Johan Nordlund har gått länge och hoppats på att få möta världseliten. Han var nämligen reserv till en plats i O-ringens "superelitklass". som i år skulle innehålla världens bästa orienterare.

Så började återbuden komma. Och när Lidingös Fredrik Löwegren gav återbud på grund av skada, ringde arrangörerna upp Johan Nordlund.

- Jag blev naturligtvis väldigt glad, säger Johan.

Han tillhör den grupp orienterare, som nosar på en landslagsplats. I vår gick det exempelvis riktigt bra, fram till han blev sjuk i maj. Men därefter har sommarträningen gått bra.

- Jag tror ändå att sjukperioden i maj fortfarande sitter kvar i kroppen. Men eftersom träningen i sommar gått så bra, kan det bli en spännande vecka, säger han.

Faktum är att detta kan bli en vecka som kan sätta ordentlig fart på Johan Nordlunds karriär. Kvalitén på startfältet är så bra, att en succétävling innebär att han tar steget till att bli ett intressant namn inför kommande landslagsuttagningar.

- Jag vet att 5-dagars, ur den synpunkten, är en meriterande tävling. Men samtidigt ska vi komma ihåg att konkurrensen är hård och det är första gången som jag får möta bra internationellt motstånd på den här viset. Min främsta målsättning är att få det rätta orienteringsflytet, sedan får vi se hur långt det räcker. Kanske jag åtminstone kan placera mig bra bland svenskarna. men visst är detta en härlig chans, säger Johan Nordlund.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons