Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johans segersvit bruten

Annons

Det blev för övrigt en fyrfaldig triumf för CK CykelCity då Patrik Löfving blev trea och Marcus Juneholt fyra. Falukillen Johan Landström, som också kör för Stockholmsklubben, fick nöja sig med 29:e plats, slagen med 1,54 av Renäng.

I juniorklassen kom Matthias Wengelin, CK Natén, på nionde plats. Han kom i mål 42 sekunder efter den danske segraren, Daniel Kreutsfeldt.

Johan Lindgrens klubb lyckades även vinna Hilleshögs Linje på söndagen. Viktor Folkesson gick loss från utbrytarkompisen Johan Flodin, Borås CA, och var 23 sekunder före denne.

De båda hade brutit sig loss ur en fem man stark tätgrupp i slutfasen av loppet. Johan Lindgren blev sjua. Han blev spurtslagen av Johan Nyman, Åstorp, i en grupp som var distanserad med 41 sekunder av segraren.

- Huvudsaken var att vi vann loppet, konstaterade Johan belåtet.

Falukillen Mattias Westling, som kör för Åstorp CK i år, blev 17:e man och Johan Landström, som också kör för CK CykelCity, noterades på en 28:e plats. Båda ingick i huvudklungan som kom i mål 1,24 efter segraren.

Matthias Wengelin, CK Natén, blev sjunde man i en spurt mellan 15 åkare i herrjuniorklassen som vanns av Mikael Lehtomaa, IK Ymer, Borås. Loppet var observationstävling för J-landslaget men det är knappast troligt att Wengelin blir uttagen till Silkebergs 3-dagars i Danmark i pingsthelgen, 13-15 maj.

THURE PETERSSON

Mer läsning

Annons