Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan visade Brage vägen

/
  • Målform. Brages Johan Persson visade härlig målform i lördags mot Kubikenborg. Johan stakade ut segervägen genom att egenhändigt sätta dit två eleganta mål.

Annons

Suveräna serieledaren Brage fick en behaglig resa mot tre nya viktiga seriepoäng. En resa som blev ändå enklare då hemmalagets målvakt drog på sig två varningar i 37:e matchminuten med utvisning som följd.

- Vi lade oss på en bra nivå direkt med ett bra bolltempo första 20 minuterna. Vi gjorde vad vi skulle, analyserade Bragetränaren, Björn Lindén.

Brages forward, Johan Persson, var en av Brageiterna som svarade för ett gott dagsverke. Två mål av Johan var ett gott formbesked. Så här berättar Johan om Brages fyra mål:

1-0: - Gerhard (läs Andersson, Brages målvakt) sköt en lång utspark som jag snappade upp i ett bra friläge, innan jag lobbade bollen över deras målvakt.

2-0: - "Jonte" (Lundevall) tog en rövare och sköt igenom deras målvakt, som då var en utespelare som stod då Kubikenborg dessförinan fått sin målvakt utvisad.

3-0: - Jag fick en passning av "Jonte", löpte förbi deras back och placerade bollen i bortre målhörnet.

4-0: - Var en hörna som Robert Fernström gick upp på och skallade in snyggt.

Du svarade själv för två mål och nu har du gjort tre seriemål totalt. Kommentar?

- Det var riktigt skönt att få sätta två mål. Nu hoppas jag att det fortsätter att rulla på, sammanfattade Johan Persson.

Totalt en trygg och stabil seger där alla spelarna gjorde ett gott dagsverk i en totalt sett stark lagseger.

- Vi kan höja oss ett par snäpp till, men totalt sett ett bra dagsverk. Nu ska vi samla kraft till torsdagens hemmamatch, sammanfattade Björn Lindén.

Då gästar Brynäs Domnarvsvallen, och därefter väntar en månads sommarlov för Bragespelarna.

Mer läsning

Annons