Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan tog två guld

Annons

Det är alltså Falu IK:s Jenny och Susanna Kallur, samt Kvarnsvedens Kirsten Belin, han menar.

Tre tjejer, som säkert kunnat plocka in fem-sex guld tillsammans om de deltagit.

Men i deras frånvaro var det två sistaårsjuniorer som visade framfötterna. Falu IK:s Johan Persson och Jon Andersson.

Allra bäst gick det för Johan, som tog guld både i M22 kula och M22 diskus. I diskus var segern klar redan efter fjärde omgången, då Johan kastade 49.48.

I kula satt det dock betydligt hårdare åt. Det var faktiskt i sin allra sista stöt som Johan kunde gå upp i ledningen och säkra guldet. 15.32 mätte den stöten.

I den grenen blev det faktiskt två dalamedaljer. Även Ludvika FFI:s David Johansson fick en "peng" med sig hem - en brons-medalj för tredjeplatsen med en stöt på 14.92.

Jon Andersson hade en tuff helg. Två riktigt hårda finaler fick han vara med om. Först på 400 meter, där han först på de allra sista centimetrarna kunde besegra sin normalt svåraste kombatant - Hässelbys Andreas Rehnborg. Futtiga åtta hundradelar blev segermarginalen.

Men Rehnborg fick sin revansch på 800 meter. Han tog tidigt ledningen, och hade krafter kvar på slutet att hålla undan för anstormningen bakifrån. I striden om silvret var det dock inget snack om saken - det tog Jon.

Ytterligare ett silver tog Falu IK genom Sebastian Lindén i P19. Sebastian hoppade 14.57 i tresteg, och det räckte med råge till JSM-silver.

Ytterligare två bronsmedaljer gick också till Dalaklubbar.

Dels var det Kvarnsvedens Andreas Ståhlberg, som hoppade 6.81 i längd i klassen P19. Det räckte till tredjeplatsen - och enligt uppgift också en plats i Finnkampens ungdomslandskamp, då Andreas bara är 18 år.

Det andra bronset fixade IFK Moras Sofia Byhlinder, genom att blir trea på 2 000 meter hinder på tiden 7.39,37.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons