Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan siktar på VM

Annons

EM avgörs i Ungerska Szeged, 18-21 juli. Redan första tävlingsdagen är det försök på K1 1000 meter, där Johan Eriksson något överraskande är Sveriges representant.

Konkurrensen är stenhård på denna distans.

Johan har målsättningen klar för sig.

- Siktet är inställt på en finalplats. Jag har kört några världscuptävlingar på distansen och varit nära final, det var bara nu senast som det skiljde några sekunder.

Det är ingen hemlighet att Johan helst skulle sett att han fått en av platserna i den svenska K4:an redan till EM. Nu får han istället rikta in sig på att ta en plats där till VM i Sevilla, som avgörs i augusti.

- Nu är det K1 som gäller i EM och då satsar jag fullt på det, men det är inga fler tävlingar innan VM, så det är extra inspirerande nu att försöka göra bra lopp.

Enligt Johan har förbundskaptenen Tommy Karls lovat att det ska bli ändringar i K4:an, något som skulle kunna bereda en plats för Eriksson. Ännu har så inte blivit fallet.

- Men det är inte så mycket man kan göra åt saken, jag får acceptera uttagningarna och försöka göra mitt bästa, säger Johan.

Som helhet har säsongen varit lite motig för Borlängekanotisten.

- Det har inte gått så bra som jag hade hoppats. Jag har varit fyra, femma i Sverige på K1. Det är ju ingen katastrof, men jag hade siktat på att få till det lite bättre.

Ett mycket späckat tävlingsprogram har gjort att träningsmöjligheterna blivit lite lidande i sommar.

- Sedan i maj är det bara tre eller fyra helger då vi inte tävlat. Tanken har varit att vi ska vara med i mycket världscuptävlingar och man lär sig ju mycket av det också.

- Vi ska utvärdera säsongen när den är slut, nu är det inte så mycket man kan ändra på, det är bara att köra på.

Efter EM är det ett två veckor långt VM-läger. Ett bra resultat i K1 nu i EM, kanske ger Johan den efterlängtade platsen i K4:an till Sevilla.

MATS ARONSSON

Mer läsning

Annons