Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan segerrik på hemmaplan

Annons

En välkommen "present" för Johan, som fått det senaste året mer eller mindre förstört på grund av skador.

Men det var inte bara Johan som imponerade av Borlänge JC:s representanter i tävlingen.

Sofie Damberg blev "bara" trea i "sin" klass, juniorernas, men slog sen till med en meriterande seger i seniorklassen i stället.

Borlängesegrar blev det också i de yngre klasserna.

Jennifer Malmberg toppade -32 kg-klassen för flickor B, Jakob Björktorp +50 kg-klassen i pojkar B, Kim Malmberg -38 kg-klassen i U14 och Erik Furedal +73 kg-klassen i U16.

Men även den pigga judoklubben i Gustafs firade triumfer.

Camilla Landström toppade -34 kg-klassen i flickor B, Joakim Berglund -30 kg-klasen i pojkar B och Alexander Larsson -33 kg-klassen i pojkar B.

Lägg därtill ett antal andra- och tredjeplatser för de två klubbarna så var det förståeligt att föräldrar och andra supporters hade anledning att jubla både en och fler gången den här dagen i judohallen i Buskåker.

Noterbart i sammanhanget är förstås också segern för Långshyttans Stefan Westlund i seniorernas -66 kg-klass samt Mats-Åke Belins, Borlänge, triumf i +81 kg-klassen, där han förvisade gamle mästersimmaren i Stockholmspolisen, numera judokan i BJC:s färger, Jan Thorell till andraplatsen.

En riktigt trevlig dag sett med dalaögon blev det i tävlingen som samlade en hel del tävlande från förutom Dalarna också från klubbarna i norr- och mellan-Sverige.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons