Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan nöjd med touren

Annons

Vid den sjätte etappen i går, 163 kilometer från Kopparberg till Örebro, blev det en spurt mellan 51 åkare där Jonas Ljungblad, Team Bianchi, vann före Christofer Stevenson, Säffle, och Johan Nyman, Åstorp.

Johan Lindgren var fjärde bäste svensk på en åttonde plats.

- Det är jag nöjd med, påpekade Johan.

- Men ärligt talat är jag förvånad över att proffsåkarna och de etablerade elitåkarna inte körde fortare under det här etapploppet. Jag trodde att det skulle bli betydligt hårdare och tuffare.

Totalt blev Johan Lindgren åttonde man, 58 sekunder efter Jonas Holmkvist, Team Bianchi, vilken vann med 26 sekunder före Jussi Veikkanen, Team Mälarenergi, och 33 sekunder före Ljungblad, som blev trea.

Andes Juhlin är en kämpe. Den 28-årige Morakillen som i år kör för Team Mälarenergi, blev avhängd efter 25 kilometer av den 163 kilometer långa etappen, men bet ihop. Han var den ende av ett tiotal eftersläntrare som körde ikapp klungan.

Jonas Holmkvist, Team Bianchi, tog förutom slutsegern även hem poängtävlingen och blev självfallet bäste U23-åkare.

Robert Johansson, Morakillen som kör i Dalarnas lag, kopplade på i en 23 man stark utbrytargrupp som stack loss sedan man bara kört nio kilometer av den 162 långa femte etappen mellan Hällefors och Kopparberg i lördags.

Norska proffsklubben Team Ringerike hae fem åkare i utbrytargruppen och Team Bianchi fyra åkare med totalledande Jonas Holmkvist i spetsen.

Det blev en spännande jakt där utbrytargruppen blev ikappåkt efter 114 kilometer.

Dansken Brian Vandborg stack loss solo sex kilometer innan man kom in till de tre avslutande 3,3-kilometersvarv inne i Kopparberg.

Han höll undan och vann med 16 sekunder före Jonas Holmkvist, Jussi Veikkanen och Christofer Stevenson.

I den stora klungan på 32 cyklister som kom i mål 21 sekunder efter Vandborg visade Johan Lindgren att han kan spurta också. Han blev trea i den spurten, bara slagen av Morten Christiansen från Norges U23-landslag och rutinerade Bianchi-åkare Jonas Ljungblad.

Det innebar att den unge Falucyklisten blev sjua på etappen.

Nu väntar nästa landslagsuppdrag för Johan Lindgren. I pingsthelgen, 7-9 juni, ingår han i det svenska landslag som ska föra Franfurts junior-3-dagars.

THURE PETERSSON

Mer läsning

Annons