Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan kraschade i Belgien

Annons

Johan Lindgren kraschade i ett GP-lopp i Belgien i går.

Den 17-årige Falucyklisten fördes med axeln ur led till sjukhus för vård.

- Men jag klarade mig trots allt ganska bra. Det var en rejäl vurpa, berättar Johan.

Johan fanns med i den sju cyklister stora tätgruppen när olyckan var framme. Han hakade i en annan cyklist, stöp i backen och slog i både huvudet och axeln.

- Hjälmen sprack men jag klarade mig från hjärnskakning.

Johan är beordrad vila under veckan för att vara körklar till helgens tvådagarslopp. I lördagens linjelopp slutade Johan på 16:e plats, drygt tre minuter från täten.

- En grupp på 15 cyklister gick loss tidigt och det var nog inte många som trodde att de skulle hålla undan. Dessutom hade de i tätklungan lite tur eftersom huvudklungan tvingades stanna för ett tåg och tappade en och en halv minut.

- Annars kände jag mig pigg i benen under linjeloppet.

Arvidsson

tog VM-silver

u Ulf Arvidsson, Runns SS, tog silver vid VM för Mini-tolvor. Segraren, Stellan Berlin från Stockholm, blev för svår under det blåsiga finalpasset på lördagen.

Förutsättningarna inför den sista dagens tre regattor var att Arvidsson behövde komma några placeringar före Berlin i varje lopp för att ha en chans på guldet. Nu blev det inte riktigt så.

- Berlin och jag hade en egen match i matchen. Han ville ha mig bakom sig till varje pris, säger en trött men nöjd Arvidsson.

VM-silvret är 53-åringens största framgång hittills. Han tycker själv att han seglade på toppen av sin förmåga, men nu är det slut på tävlandet för ett tag. Vid nästa års VM i Italien har han inga planer på att ställa upp.

- Jag har sålt båten, så vi får se om jag saknar den.

Vid VM-tävlingarna, som Gävle Segelsällskap arrangerat föredömligt, har förhållandena varit skiftande. Den första dagen var det lugnt, andra dagen måttlig vind, och de två sista dagarna hård blåst. Bronsmedaljen gick till Lochlan Gilbert, Australien.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons