Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan hoppar av

Annons

Säsongen har så här långt varit en stor missräkning för Ornäsgrabben Johan Erikson som inte varit i närheten av de placeringar som krävs för att ta en plats i OS-truppen.

En plats bland de åtta bästa eller två bland de 15 bästa, är de resultat han måste klara för att nå en OS-plats och tiden börjar bli knapp.

- OS känns långt borta nu och ska jag till Turin måste jag känna att jag har något där att göra. Först måste jag få min hoppning att stämma.

Därför väljer Johan Erikson att avstå de två avslutande tävlingarna i den tysk-österrikiska backhopparveckan, i Innsbruck och Bischofshofen, till förmån för träning på hemmaplan.

- Till helgen åker vi till Örnsköldsvik och tränar och helgen efter det tränar vi i Lillehammer. Om drygt två veckor åker jag till Sapporo och tävlar i världscupen och det är nog min sista chans att ta en OS-plats.

Vad är det som inte stämmer i din hoppning?

- Tekniken har blivit bättre på slutet, nu är det mest timingen som inte fungerar. Jag är sen och får ingen kraft i uthoppet och det känns så klart frustrerande. Det jag behöver framför allt just nu är många träningshopp.

I november drabbades Johan av en efterhängsen förkylning som gjorde att han tvingades avstå några världscuptävlingar.

Men enligt honom själv borde han ha stannat hemma och tränat ännu längre, i stället för att åka ut och tävla i världscupen.

- Det var dumt att jag inte stannade hemma och tränade, men det är svårt att göra det när vår förbundskapten är upptagen av världscuptävlingarna och vi inte har någon assisterande förbundskapten som kan hjälpa oss på träningarna, förklarar Johan.

Hittar Johan formen de närmaste veckorna finns fortfarande en liten chans till en OS-plats.

Men tiden talar inte för honom...

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons