Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan fortsätter övertyga i touren

Annons

- Jag trodde inte mina ögon, konstaterade Nicke Welin-Berger, som tidigare varit med och matchat fram flera svenska och norska storcyklister allt ifrån Stefan Brykt för 20-25 år sedan.

- Jag trodde att Johan mest var med för att se och lära i det här loppet.

Han har lärt sig snabbt, Johan Lindgren.

Han tog de två första etapperna som studieobjekt. Efter att ha blivit 54:a på den inledande tempoetappen, 1,9 kilometer lång, blev han 19:e man på etapp 1 B, och körde in på 17:e plats på etapp 2.

Efter den etappen låg han på 22:a plats, 24 sekunder efter Jonas Holmkvist, Team Bianchi, som vann etappen och tog över ledartröjan från första etappens segerherre, dansken Brian Vandberg, vilken gjorde bort sig totalt när han stannade för att pinka efter 48 kilometer av en 168 kilometer långa etappen från Kumla till Laxå. Han fullföljde etappen som 83:e och siste man, 21,15 efter tätklungan.

Den tredje etappen mätte 149,4 kilometer och gick från Örebro till Karlskoga. Den avslutades med et 3x3,5 kilometer långt varvlopp

- Precis innan vi kom in till varvet ryckte Brian Vandberg, berättar Johan.

- Jag hakade på honom.

Tre åkare tog upp jakten. Det var inte vilka som helst. Det var totalledande Jonas Holmkvist, totaltvåan Jussi Veikkanen, Team Mälarenergi, och smålänningen Mattias Carlsson, som är proffs i norska Team Ringerike.

Ute på andra varvet kom de ikapp Johan och dansken.

- Då försökte jag spara så mycket på krafterna jag kunde, för att de inte skulle kunna köra ifrån mig, berättade Johan, som nu blev fyra på etappen efter Holmkvist, Mattias Carlsson och Veikkanen.

Holmkvist leder totalt med 17 sekunder före Veikkanen.

Unge Johan Lindgren ligger på åttonde plats, 36 sekunder efter.

Med sin offensiva körning har Johan tagit udden ur övriga dalkarlars insatser, men det bör poängteras att Martin Axelsson var åttonde i en spurt mellan 69 åkare på den andra tappen. Axelsson blev 17:e man på gårdagsetappen och ligger totalt på 23:e plats, 51 sekunder efter.

I dag stundar eldprovet för Johan. Fjärde etappen mäter 198 kilometer. Den går från Örebro till Hällefors och efter 107 kilometer passerar man de kraftiga backarna vid Siggebohyttan.

- Jag får väl försöka spara på krafterna så att jag klarar backarna, säger den ödmjuke landslagsdebutanten från Falun.

THURE PETERSSON

Mer läsning

Annons