Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan fick revansch

Annons

Juniorernas linjelopp över 13 mil blev mycket händelserik historia. Punkteringar och vurpor var några av ingredienserna i det blöta och chansartade loppet.

I fjol vid SM i Sunne krokade Viktor Renäng och Johan Lindgren i hop efter spurtuppgörelsen som Viktor vann. Båda fick då uppsöka sjukhuset för omplåstring.

I går var Viktor återigen inblandad i vurpa. Den här gången synade han asfalten uppe i Skeerbackarna.

Innan Viktors fall hade Johan Lindgren råkat ut för en punktering. Men trots vurpor och punktering kunde Johan Lindgren och Viktor Renäng tillsammans med Jonas Bjelkmark från Södertälje rycka åt sig en ledning.

- Vi hade nog nästan en minut uppe i Skeer, säger Johan.

Men bakom dessa fick en jagande klunga ihop ett fint samarbete. Och strax efter man passerat Östnor bestod ledningsgruppen av en tio-tolv man.

- De bakom körde bra samtidigt som vi smygkörde lite, menade Johan.

Det avgörande rycket kom när man skulle uppför Gesundaberget för andra gången. Då ökade Johan Lindgren och Viktor Renäng på farten, och fick lucka. En situation som framför allt Viktor inte var nöjd med. Han ville ha med kompisen i Kopparberg, Fredrik Johansson.

I utförskörningen från Gesundaberget kom också Fredrik ikapp. Men jakten kostade mer än det smakade.

- För mig gällde att bara smyga med och vara beredd på alla ryck från Viktor och Fredrik, att spara så mycket kraft som möjligt inför den spurt som jag visste skulle komma. Jag hade en tanke på att rycka nere i Utanmyra, ett par kilometer före mål som jag gjorde i fjolårets Sollerölopp. Men Viktor och Fredrik växelstötte så jag valde att satsa på spurten i stället, säger Johan.

Ett mycket klokt beslut. För när trion kom in på upploppsrakan hade Johan tagit kommandot och gav Kopparbergskillarna ingen chans.

- Jag kände mig grymt stark i spurten, säger Johan.

Att vinna SM på Sollerön är stort för masen Johan Lindgren.

- Visst, det här är en stor merit. Sollerön är hemmaplan för mig, säger jättetalangen Johan Lindgren.

Nu väntar Soldvarvi på lördag för Johan.

- Den tävlingen gillar jag. I fjol var jag fyra så det ska bli kul.

Efter det imponerande framträdandet av Falukillen på Sollerön väntar U 6-dagars i Hökensås. Därefter åker Johan ner till Belgien och påbörjar uppladdningen inför VM som avgörs i italienska Verona.

- Målet där är att ta medalj, säger svenske juniormästaren Johan Lindgren utan omsvep.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons