Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jodå, visst reste de sig...

Annons

Matchinledningen var snudd på osannolik. Och hade kunnat få förödande konsekvenser för favorittippade Leksand. Första målet tryckte Bofors Kristoffer Näs-lund in då han fick stå oattackerad framför Leksands målvakt Joni Puurula. 29 sekunder senare lurade Bofors bäste spelare, Fredrik Eriksson bort tre leksingar, inklusive Puurula och tvåan var ett faktum och strax därpå styrdes pucken i mål via backen Magnus Hedlunds skridsko.

Tre mål, producerade vid respektive tre femmors första inhopp på isen, var säkert en annorlunda upplevelse även för Boforsspelarna.

Därefter beordrade Leksands-tränaren Jukka Rautakorpi en time out. Ett brake som i alla fall fick till följd att Leksandsspelarna fick en chans att bearbeta chocktillståndet...

- Märkligt att vi startade så här. För vi hade förberett oss för att gå ut och kämpa från start, då Bofors nyligen slagit Rögle på hemmaplan, sade Leksandstränaren, Christer Olsson, innan han fortsatte:

- Jag tycker det var starkt av grabbarna att ta sig samman och komma tillbaka som de gjorde. Som matchen blev får vi vara nöjda med segern på övertid.

Även Bofors tränare, Niklas Czamecki, verkade nöjd, trots bara en poäng i utbyte.

- Att försvara en 3-0 ledning mot ett så bra lag som Leksand var en ny situation för oss.

- Tyvärr blev vi för stressade och ängsliga, speciellt i andra perioden, men i sista perioden hittade vi tillbaka till vårt spel igen och det räddade en poäng, sa en nöjd Czamecki.

Att Leksand kom tillbaka, och då främst målmässigt, var tuffe Roman Vopats förtjänst. Viktiga 1-3 i slutet av första perioden gjorde att Leksand fick upp hoppet.

Andra perioden chansspelade Leksand och Bofors trycktes tillbaka rejält när Leksand drev upp tempot. Mike Siklenka reducerade till 3-2 i power play efter 23.18 och trots att Bofors svarade med 4-2 kort därpå, var ändå känslan att Leksand var starkast.

Roman Vopat svarade för ännu ett viljemål, innan andrafemman återigen slog till i power play med bara fyra sekunder kvar av andra perioden.

En stark period av Leksand, medan laget föll tillbaka en aning i sista perioden, då det mer verkade som att Leksand ville säkra åtminstone den ena poängen.

Gabriel Karlsson ville dock annorlunda. Efter 2.26 av förlängningen drog han Bofors duktige målvakt, Mikael Andersson, och säkrade därmed två värdefulla poäng.

- Valle (Patrik Wallenberg) lade fram ett bra pass. Målvakten kom ut och då var jag tvungen att dra honom. Skönt att pucken satt och det här var viktiga poäng, sa matchhjälten.

Leksands bästa formation var andra femman med backparet Mike Siklenka/Magnus Hedlund, samt kedjan Pierre-Edouard Bellemare, Morten Green och Niko Mikkola. Plus även till Roman Vopat och backen Elias Granath.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons