Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jocke Paulsen drar söderut och blir dansk

Annons

Förutom att han svingade ordförandeklubban i en av Sveriges tio största föreningar, basade Jocke den senaste säsongen för det herrlag som åkte ur division 2.

Nu byter han upp sig och det är danska elitlaget Fredrikshavn Bulldogs som får dra nytta av hans tjänster.

- Den här klubben har i många år varit ledande i dansk klubbinnebandy, men de senaste två säsongerna har de tappat mark och åkt ut redan i kvartsfinal, berättar Jocke.

Nu är det tänkt att en dalmas ska få laget på rätt spår igen. Paulsen verkar ha rätt bra koll på dansk innebandy och vet vad som väntar.

- Toppen av den danska ligan håller väl ungefär samma klass som de bästa division 1-lagen här i Sverige. Och Fredrikshavn håller nog samma klass som ett mittenlag i ettan här hemma.

Standarden på Bulldogs är inte helt lätt att bedöma, men att han kommer till ett vältränat lag, råder det inget tvivel om, enligt Paulsen.

- Danska spelare är vältränade. Här hemma är man van vid att alla gnäller under sommarträningen, men sånt slipper man nu. Det kommer att bli rena drömmen som tränare, för vi är inte bortskämda med spelare som gillar barmarksträning. Men i Danmark är de otroligt träningsvilliga, menar Jocke.

I mitten av juli flyttar Jocke söderut. Ett par veckor senare kommer fru och de båda barnen, två och fyra år gamla, efter. Jocke ser fram emot vistelsen i Danmark, men det som kan ställa till lite problem är språket.

- Jag förstår om de prata sakta. Men jag har några gånger försökt ringa för att göra klart med boende, men det funkar bara inte, jag förstår ingenting av vad de säger. Men där får jag bra hjälp av klubben.

I ett år räknar Jocke med att träna den danska elitklubben.

- Det har jag klargjort för ledningen, men de ville ge mitt ett tvåårskontrakt direkt.

- Men skulle det mot förmodan bli ytterligare ett år, så är det en bonus. Det här ser jag som ett äventyr på ett år och när jag kommer tillbaka hoppas jag det finns plats för mig i KAIS Mora igen, säger Jocke Paulsen.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons