Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobbet fixat – då skrev Sara på

Annons

Direkt när säsongen var över, efter den snöpliga kvartsfinal-förlusten mot Högdalen, klargjorde Sara att villkoret för att hon skulle stanna kvar i IBF Falun, var att hon fick ett jobb.

I början på veckan hade klubben så fixat fram ett jobb åt henne inom förlagsbranschen, och sedan tog det inte lång tid förrän Sara skrivit på det nya kontraktet.

- Det har löst sig på bästa sätt. Heltidsarbetet jag fått går att kombinera med min fortsatta satsning på innebandyn på ett bra sätt, säger Sara Kristoffersson.

Vilken av de andra klubbarna var det hetaste alternativet?

- Karlstad, som också hittat ett jobb åt mig. Men jag vill ha ett SM-guld och det anser jag att Falun har bättre förutsättningar att kunna ta. Det var också avgörande för mitt beslut.

Den gångna säsongen var landslagsforwarden IBF Faluns bästa poängplockare i elitseriespelet (elit norra och superelitserien).

Sara svarade för 32 poäng via 20 mål och 12 assist.

Och en del poäng lär det även bli i landslaget, i det VM som startar i nästa vecka.

- Nu kan jag lägga all koncentration på VM och ett VM-guld skulle vara en bra avslutning på säsongen, slutar Sara.

I går blev det också klart att veteranen Maria Söderström, 32, kör vidare ännu en säsong.

- "Söder" betyder mycket för oss, vilket hon inte minst visade under slutspelet. Hon kan användas både som forward och back, och vi får se vilken hennes position blir, säger Mats Andréason, IBF:s sportchef.

Dessutom förlängde både Kristin Fors och Tanja Esko sina kontrakt en säsong.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons