Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Joakim snabbast

Annons

Idre-Särna-loppets 42 kilometer är seedningsgrundande för Vasaloppet. 20-årige Joakim är förstaårssenior och har aldrig åkt de nio milen i fäders spår.

-Målet är att kvalificera mig för Vasaloppet och nu ska det väl vara klart, men jag ska åka några fler seedningstävlingar, sade Joakim.

-Det här var första gången jag åkte ett seedningslopp, riktigt skönt att få vinna. Det var lite kärvt på grund av kylan och lite motvind, men annars var det fina spår.

Drygt tiotalet åkare var anmälda i herrklassen. En trio bestående av Joakim samt Daniel Näslund, Funäsdalen, och hemmaåkaren Henrik Karlsson gick loss ganska tidigt.

Trion höll ihop tills det var cirka sex kilometer kvar. Strax innan bergspriset svarade Moraåkaren för ett ryck som de andra inte kunde svara på.

-Jag kände mig stark innan backen och då började jag grilla dem lite, sade Joakim.

"Grillningen" lyckades och i mål var Engström 29 sekunder före Näslund och ytterligare 13 sekunder före trean Henrik Karlsson.

Damklassens 42:a hade bara en deltagare; Stockviks Madelene Holmgren. Drygt 100 åkare hade letat sig till Idre Fjäll, där start och mål var förlagd.

-Vi är inte nöjda med den siffran. De tre senaste åren har vi haft strax under 200 åkare, men det beror nog på den dåliga vintern.

-Åkarna har helt enkelt för lite träning bakom sig, sade tävlingsledaren Sven Larsson.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons