Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Joakim - snabb, säker och felfri

Annons

- Jag är inte särskilt duktig med karta och kompass, det är löpningen som är min styrka, kommenterade H21-löparen efter målgången i stadsorienteringstävlingen.

Stimmerbobon sprang den 3 630 meter långa banan, som Hans Andersson hade ritat, på 15 minuter och 24 sekunder.

- Jag hade bra fart och det är jag väldigt nöjd med. Drakbåtssprinten var annars min första tävling för året, fortsatte Ronsten från Västerbergslagens Ol.

Han sprang snabbt och säkert.

- Inga bomningar alls. Lättorienterat, helt enkelt.

Närmast bakom sig hade Joakim Ronsten två kända namn, Stora Tunas Niklas Löwegren och Niklas Eriksson från Malungs OK Skogsmårdarna.

- För egen del tog jag den här tävlingen som ren tempoträning, sa Eriksson.

- Stadsorientering är intensivare än vanlig orientering och ställer också högre krav på löparen. Snabba och korrekta vägval är ett måste. Annars tappar man alldeles för mycket tid.

Niklas Eriksson, som fram till för sex år sedan sprang för lördagens arrangör, Smedjebackens OK, ställer sällan upp i tävlingar i stadsmiljö.

- Högst två gånger om året. Jag tycker bättre om den klassiska formen, sa Eriksson, som närmast springer en budkavle i Finland om ett par veckor.

Startfältet i Drakbåtssprinten var inte det starkaste. Något som till stor del berodde på helgens elitseriefinal, som givetvis drog de bästa löparna i landet.

D21-klassen vanns på tiden 17.37 och den fixade Ida Mattsson, Västerbergslagens Ol.

Mellan Ida och tvåan Carina Sandberg, Säterbygdens CK, var differensen 43 sekunder.

CARL-JOHAN BERGMAN

Mer läsning

Annons