Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Joakim Helldén tog hem Gävlepokalen i kart

Annons

Ludvikaåkaren Joakim Helldén som ifjol tog en inteckning i det stora vandringspriset i klassen Yamaha var i år igen på plats för att försvara fjolårssegern.

Första kvalheatet slutade med en sjätteplats följt av två säkra heatsegrar vilket gjorde att Joakim fick starta master i finalen. Från den positionen blev det bara att finåka de 16 finalvarven. Segern var aldrig hotad utan Joakim, som tävlar för Borlänge, kunde dra ifrån hela tiden och ta en kassaskåpssäker seger och en ny inteckning i pokalen.

Joakims syster Malena hade också en mycket lyckosam dag i samma klass. Efter att ha utkämpat många hårda strider i kvalen fick hon starta från elfte position i finalen.

Den platsen lyckades hon också, genom hårt arbete i värmen, behålla och gick alltså i mål som elva, hennes bästa placering den här säsongen. Malena går från klarhet till klarhet i år och det ska bli kul att se hur långt hon kan komma i den hårda konkurensen

Ludvikas Miniåkare Oscar Skoog valde i helgen i stället för Gävle att satsa på DM i Västerås. Oscar visade västmanlänningarna att dalaåkarna också är att räkna med.

Efter att ha fått stopp i två av de tre kvalen och en mekanikermiss i tredje stod han bland de sista i förfinalen. Nu hade meknikern fått ordning på maskinen och Oscar körde in på sjunde plats vilket också blev startrutan i finalen. Oscar förbättrade där sin position och blev till sist sexa.

Sammantaget en mycket lyckad karthelg för Ludvikaförarna. Nu stundar snart årets största gokarthändelse i Mellansverige - Dalacupen som brukar samla långt över hundra deltagare från hela Norden.

Dalacupen börjar i Borlänge den 29-30/6 forsätter i Rättvik 2-3/7 och avslutas i Hedemora den 5-6/7.

Mer läsning

Annons