Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Joachim vann Londons regions- mästerskap

Annons

Joachim var naturligtvis nöjd med segern, men tiden var inte direkt något som han var stolt över.

- Det blev ett väldigt lusigt och taktiskt lopp, där vi var 15 man som sprang och lurpassade på varandra, förklarar Joachim den inte allt för imponerande segertiden.

Det var för någon vecka sedan som vi presenterade Joachim Wolf-Wallin. Orsakillen som tröttnade på livet i Sverige och som för knappt tre år sedan tog sitt pick och pack och drog till England.

I London jobbar han som IT-konsult och på fritiden tävlar han för Englands bästa klubblag i löpning, Belgrave Harries.

Och det går bra för den 29-årige löparen från Orsa. Bland anat sprang han en av sträckorna när klubblaget vann Englands uttagning till de brittiska mästerskapen.

Förutom framgångarna med Belgrave Harries har det även blivit några individuella segrar i år och den senaste kom alltså i regionsmästerskapet.

I den sistnämnda tävlingen tog han en meriterad skalp på en kille med ett personbästa som är åtta sekunder bättre än vad Joachim har på 1 500 meter.

- Ja, jag fick höra efter loppet att en av favoriterna hade ett pers på 3.44, men att han hade varit instängd och kunde inte svara när jag gjorde en fartökning. I mål var han en halv sekund efter mig, berättar Londons regionsmästare.

Medeldistanslöparen från Dalarna har hunnit med ytterligare ett par lopp och lördags kom han tvåa på en engelsk mile med tiden 4.10 i ett lopp som avgjordes i Southampton.

Nu tävlar Joachim Wolf-Wallin för Englands bästa lag. De klubbar som han representerat i Sverige är, förutom Orsa IF, IFK Mora, Kvarnsveden och Hammarby.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons