Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jimmy Nordin tog sitt fjärde raka SM-guld

Annons

u Jon Andersson visade ingen tvekan i sitt kvalheat på 800 meter. Han tog ledningen från första löpsteget och behöll det loppet igenom. Han vann sitt heat på 1.51.74 - med huvudet vridit bakåt under halva upploppet.

En som inte lyckades ta sig till dagens final var regerande svenska mästaren på distansen - Hammarbys Rickard Pell.

Därmed ökar Jons chanser till en medalj påtagligt.

o o

Ett hopp. Mera behövde inte Kvarnsvedens Kirsten Belin hoppa för att kvalificera sig till dagens stavhoppsfinal. Kirsten kom till kvalet lätt förkyld. Men hade ingen svårighet att klara 3.50.

- Och är jag inte mera förkyld än så här, hoppar jag nog finalen på lördag också, menade Kirsten.

Men någon lätt seger i finalen tror hon inte på.

- Det kommer att krävas svenskt rekord för att vinna stavhoppet, tippar hon. Hanna-Mia Persson ser vass ut, och kommer säkert att sätta nytt personbästa. SM är en pristigefylld tävling, som hon säkert vill vinna.

Det vill nog Kirsten också...

o o

Det var inte många tjejer som kom till start på 10 000 meter i den tryckande hettan. Bland de som inte dök upp var bland annat Hässelbys SM-favorit Marie Söderström-Lundberg och IFK Moras Catarina Asph. Det öppnade plötsligt möjligheter även för några inte allt för meriterade löpare. Bland annat IFK Moras nyblivna distriktsmöästarinna på 5000 meter, som nu faktiskt hängde med i täten - i 5000 meter.

Men trots att orken började tryta för Elisabeth, kom hon så småningom i mål på en fjärdeplats. En mycket fin prestation i det första tävlingslöpet på 10 000 meter bana.

o o

10 000 meter herrar hängde Kristian Algers med hyfsat. Han låg länge och drog en andraklunga, men mot slutet valde han dock att bryta.

- Jag fick ont i magen, berättar han. Muskelkramp. Har haft det tidigare någon gång vid banlöpning också, och det är inte skönt. Men jag får väl ta revansch på 5000.

o o

Damernas höjdhopp var naturligtvis stora publikmagneten på fredagen. Men duellen mellan europamästarinnorna Carolina Klyft och Kajsa Bergqvist var avgjord redan före 1.90. Carolina tog sig till 1.86. Sedan var det Kajsas show. Efter 2 meter var hon sedan två gånger ytterst nära att klara 2.05.

- Mina absolut bästa försök på 2.05 någonsin, menade Kajsa Berkvist efter tävlingen.

o o

Jimmy Nordin, Falubördig kulstötare, tog sitt fjärde raka SM-guld. Längden på enda godkända stöten blev 19.99.

- Och det var jag nästan nöjd med, menar Jimmy. Hade jag stött 20 meter hade jag nått mitt mål idag. Men det var ju så nära...

Bakom honom fanns ingenting som hotade. Och det tror inte Jimmy att det blir heller - i första taget.

- Jag tänker mig tio raka segrar innan jag tillåter någon annan vinna, deklarerade han.

Falu IK:s Johan Persson stötte 15.17 och slutade nia. Något han inte var nöjd med.

Mer läsning

Annons