Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jimmy får chansen

Annons

Annars den här säsongen så kör Jimmy en Porsche i långloppscupen i Sverige. Så egentligen skulle han ha kört i den på Kinnekulle i helgen:

- Men mitt team där förstod mig och tyckte att jag skulle ta chansen när jag fick den.

Det blir första gången jag kör en så kallad cup-bil. Den har 4o hästkrafter mer, bättre däck och bättre väghållning än bilen i långloppscupen. Det är också en nyare bil. En 2004 som är uppdaterad till 2005. Långloppsbilen är från 2002.

Jimmy har fått den här chansen tack vare Lennart Pehrson, manager för Porsche Carrera Cup. Det är han som sett till att Jimmy får starta i premiären.

Den skandinaviska cupen kör åtta deltävlingar i Sverige, Danmark, Norge och Finland.

-Det är bara klart att jag får köra i premiären. Men förhoppningsvis går det bra och kanske kan det ge något mera.

Jimmy räknar med en tuff tävling på Alaastarobanan utanför Åbo. Förutom hemmaförarna kommer också tvåan och trean från i fjol, Fredrik Ros och Nicklas Karlsson, till start. Startar gör också Janne "Flash" Nilsson, som den här säsongen dubblerar med Porsche och STCC.

Förra året hade Carreracupen en gästförare varje gång. Då körde bland andra Mika Häkkinen, Kenny Bräck och Tony Rickardsson i serien.

Jimmy har kört på den finska banan en gång tidigare, 1998, debutåret i Formel Ford.

-Jag har ett svagt minne av banan och av en kurva där jag körde om två bilar då. Men placeringen kommer jag inte ihåg, säger han.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons