Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jerker vann Super Six

Annons

29-årige Jerker Fahlström från Sundbybergs IK vann söndagens Super Six-final i Lidingö bowlinghall mot sensationsmannen Oskar Broström från Göteborg med 213-191. Det var Fahlströms andra triumf på kort tid, han vann även i Kungsbacka i december.

Den helsvenska finalen avgjordes i sista rutan då Fahlström skaffat sig ett övertag, han behövde slå ner åtta käglor på två slag men avslutade för säkerhets skull med tre strikar och åkte hem med segerchecken på 60 000 kronor.

- Det var en skön vändning. Jag hade svårt i kvalspelet och klarade inte kvalgränsen förrän i sista starten på lördagskvällen, sade Jerker Fahlström, som var nästan uträknad innan spelet plötsligt började att stämma.

Den vänsterhänte söderhamnsgrabben, som gick till elitlaget Sundbyberg i höstas, tillhör inte de jämnaste spelarna men han är i sina bästa stunder kapabel att ge världseliten en rejäl match. Nu fick han oväntat hårt motstånd av Oskar Broström, en 27-årig gotlänning som tävlar för göteborgsklubben Pergamon och som tidigare aldrig varit bland de 20 bästa i en Super Six-tävling. (TT)

TT

Mer läsning

Annons