Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jens visade gryende form

/
  • Dala-Flodas Jens Eriksson visade gryende form när han vann Morapinglan i stor stil under nyårshelgen.

Dala-Flodas Jens Eriksson har haft en lite strulig säsong med en del sjukdomsdagar, så sent som förra veckan låg han en dag nerbäddad med feber.
Men att formen finns där någonstans visade Jens i Morapinglan som han vann överlägset.

Annons

Morapinglan avgjordes under två helt olika vädertyper. På lördagen var soligt och fint vid Hemus skidstadion i Mora.

I går föll ett ymnigt snöfall.

Men det hindrade inte Jens från att vara snabbast båda dagarna.

– Ja, formen verkar finnas där inne någonstans, menade Jens.

På lördagen var Jens sju sekunder före dubble vasaloppsvinnaren Jörgen Brink, nio före Rikard Andreasson, över de nio kilometerna.

– Jag fick ett bra svar efter allt som varit, ett steg framåt. Det här var bra fartträning, precis vad jag behövde, sa Jens efter lördagens snabba lopp.

Till nyårsdagens tävling, som bjöd på snö och tungt före, valde Jörgen Brink att inte komma till start, vilket förbättrade Jens utgångsläge med två sekunder.

De tuffare förhållandena bekymrade inte Jens Eriksson som vann Morapinglan med 23 sekunder före Malungs Bill Impola som körde upp sig från en åttonde plats.

Rikard Andreasson slutade trea, som jagade Jens, men var chanslös.

– Det kändes bra i dag också. Det här var bra för självförtroendet, för man blir lite osäker på sig själv efter det som varit med sjukdomar. Sedan var det bra att få köra under två helt olika förhållanden, säger Jens som nu hoppas att få komma ut och köra någon världscuptävling innan säsongen är slut.

– Jag ska köra Skandinaviska Cupen om två veckor. Kör man bra där finns chansen att få komma ut på världscupen, avslutar Jens Eriksson.

I den äldsta juniorklassen återfinns många åkare ur juniorlandslaget, Team 2015.

Hemmahoppet Daniel Svensson skaffade de sig ett fint utgångsläge inför söndagens tävling. Han var åtta sekunder före Niklas Persson, Falun-Borlänge som i sin tur var fyra före Leksands Karl-Johan Dyvik.

Och Daniel höll undan och vann med 14 sekunder tillgodo på Falun-Borlänges Oscar Ivars som på söndagen tog ett rejält skutt i resultatlistan.

Vid sidan av spåret knallade landslagsåkaren Calle Halfvarsson omkring. Han var där och backade upp flickvännen Jennie Öberg.

Men Calle han skulle hellre ha varit och kört Tour de Ski. Men en förkylning satte stopp för en start.

– Nu är jag bra och har börjat träna. Förkylningen satte i bara tre dagar, säger Calle som nu siktar in sig på världscupsprinten i Milano om knappt två veckor.

Mer läsning

Annons