Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jens Nielsen får sparken

Annons

- Leksand hörde av sig till min agent vid lunchtid i dag (läs söndag) och sade att de inte vill ha mig kvar, säger en mycket upprörd och besviken Jens Nielsen.

Nielsen hade enligt obekräftade uppgifter ett kontrakt inför den här säsongen som skulle ge honom mer pengar än Leksands IF ansåg sig ha råd med. De gjorde tillsammans en uppgörelse och bröt kontraktet.

Då Nielsen inte hittade någon annan klubb sökte han sig tillbaka till Leksand och fick några omgångar in på serien ett så kallat tryoutkontrakt.

Detta kontrakt gick ut den gångna veckan, och de flesta hade trott på en fortsättning för en av lagets poängkungar hittills.

- Jag var helt säker på en fortsättning och har inte varit intresserad av andra klubbar. Jag tycker också jag har visat på isen att jag verkligen vara med.

- Både jag, min agent och min familj blev väldigt förvånade och besvikna. Ville de inte ha mig kvar hade de kunnat säga något tidigare under veckan. Nu lämnade de mig bara tolv timmar att hitta en klubb för att få spela något mer före jul, säger Jens.

Leksands sportchef Anders Carlsson är inte av samma mening.

- Jens har förhandlat med andra klubbar under veckan, men när han inte fick napp kommer han tillbaka till oss, säger Anders.

Men han betonar också att det inte är orsaken till att Leksand tackat nej till en fortsättning.

- Vi hade ett sportkommittémöte på söndagsförmiddagen där vi diskuterat fram och tillbaka. Vi har under veckan fått in andra spelare i laget, och vill ha utrymme att lyfta in en annan toppspelare under ett senare transferfönster för att ta oss tillbaka till elitserien.

- Jens ska tillhöra någon av de två första femmorna om han ska spela hos oss. Dessutom har han hittills spelat utan betalning, men ska han fortsätta ska han också ha ersättning, och det har vi inte ekonomi till om vi ska få in en toppspelare.

- Jens Nielsen har gjort ett bra jobb hos oss och gjort mycket för klubben. Det här är dock en förändring vi tror på och vi ska hjälpa honom så gott vi kan att hitta en ny klubb, säger Anders Carlsson.

Mer läsning

Annons