Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jennys jakt på formen

Annons

Redan i morgon står Jenny på starlinjen i Luzern i Schweiz i Spitzen Leichtathletik, en gala strax under de största GP-tävlingarna.Dessutom kommer hon att springa en tävling i Grekland i början av nästa vecka innan det blir SM i Sollentuna.

- Det är en tävling där det ser ut att bli riktigt bra konkurrens, säger hennes tränare Karin Torneklint.

Därefter kommer Jenny, till skillnad från Susanna, att starta i SM i Sollentuna.

Hon är anmäld på 100 meter och 100 meter häck. Men om hon startar på båda distanserna är ytterst osäkert.

- Det kommer vi inte att bestämma förrän alldels innan tävlingen. Det beror bland annat på hur Jenny känner sig i ljumsken, säger Karin.

Det är ju den skadade ljumsken som trasslat till en stor del av den tidigare säsongen.

- Och vi kommer absolut inte att ta några risker. Häck har naturligtvis prio ett men om det blir 100 slätt också får vi se.

Att Susanna inte springer SM är ju klart sedan tidigare.

- Nej, det går helt enkelt inte att praktiskt kombinera med Golden Leauge i Rom på fredagskvällen. Sanna skulle inte hinna hem även om hon ville. Och Golden Leauge har naturligtvis allra högsta prioritet.

Därefter ser dock programmet likadant ut för Jenny och Susanna. Båda kommer att springa 100 meter slätt vid Götagalan i Karlstad.

- Anledningen är att det är mitt i en tung träningsperiod. Under en sådan period blir tekniken ofta sämre och då finns det ingen anledning att springa häck, säger Karin.

Innan EM, som invigs den 6 augusti, blir det också EM-galan den 25 juli innan Jenny, Sanna och det övriga landslaget åker till den sista EM-uppladdningen vid precampen i Cannes den 30 juni.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons