Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jennys EM-start i fara

Annons

Det blev en dyster avslutning på Jenny Berglunds första utlandsturné med sin Tulip Rose.

När den 20-åriga Moratjejen kom hem till Sverige i måndags gjorde hon det med en halt häst.

- Ja, det är mycket tråkigt. Tulip var inte alls sig lik då jag hoppade första kvalet inför GP-tävlingen och efter det fick hon vila, berättar en dämpad Jenny från hemmet i Grödinge utanför Stockholm.

Tidigare under måndagen hade en veterinär tittat på Tulip Rose och det var inget lugnande besked som Jenny fick.

- Hon har ont i ett framben och haltar. På torsdag ska vi ta Tulip till en klinik och röntga benet för att se vad som är fel. Det är bara att hoppas att det inte är något allvarligt.

Jenny låter väldigt ledsen och det är fullt förståeligt. Hon har precis kommit hem från sina första tävlingar utomlands. En debut med 9-åriga Tulip Rose som gav mersmak. I en tävling i holländska Helden blev Berglund/Tulip bästa svenska ekipage med en femte plats.

När sedan turnén fortsatte till Wierden blev det dock inte samma lyckosamma hoppning. Någonting har skadat hästen, men Jenny vet inte vad.

- Nej, jag har inte märkt något innan kvaltävlingen, men hon måste ha råkat ut för något där nere (i Holland).

Jenny hoppade även med pojkvännen Pontus Westergrens Selectra, men det gav inga framskjutna placeringar.

- Selectra är så pass ung än och vi tog med henne mest för att få rutin.

Hur svårt skadad Tulip Rose är gick inte att säga i måndags, men det står i alla fall klart att det inte blir någon start i SM, som avgörs om en och en halv vecka.

Ett bra SM var annars ett av Jennys delmål, för att lyckas nå årets stora mål - att kvalificera sig till EM för yong rider-hoppare. Ett mästerskap som avgörs i Schweiz i mitten av juli.

- Jag hade behövt bra resultat i SM för att få rida EM. Nu vet jag inte alls hur det blir. Det är mycket tråkigt att Tulip är skadad och nu är det bara att hålla tummarna att det inte är allt för allvarligt, suckar en bedrövad Jenny.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons