Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jenny VM-sexa

Annons

Den fantastiska 24-åringen från Falun gjorde det igen.

Överträffade alla förväntningar.

- Underbart. Jag skulle blivit smickrad om någon sagt det här inför VM. Toppform är det ord som beskriver de här dagarna, säger hon.

Och tur...

Jenny Kallur vann ännu en gång en placering på ett fall.

Joanna Hayes tappade, med grepp om guldet, balansen över näst sista häcken och sprang rakt in i den sista.

I stället vann Michelle Perry på 12,66 i 2,0 sekundmeters motvind före jamaicanskorna Delloreen Ennis-London och Brigitte Forster Hylton, båda 12,76.

På ytterbanan hade Kallur haft sitt eget lopp mot ryskan Irina Shevchenko och fällde sig före henne i mål.

Fram till en sjätteplats.

Med bara två hundradelar till en femte.

- Jag slog Shevchenko i Madrid (inomhus-EM), så visst var det skönt att få möta henne och dessutom slippa vara i mitten och ha folk som ramlar runt en, säger Jenny.

- Och jag pinnade på rätt skapligt. Det blev lite "krängigt" på slutet, men så kan det bli när det går fort och man slappnar av. Jag var inte nervös. Det var riktigt skönt att nå så långt och springa så bra när det gällde som mest.

Vad betyder det här för framtiden?

- Extra självförtroende, vetskapen om att jag kan slå många bra tjejer. Men det var inget optimalt lopp med tanke på att jag ska hålla på många år till.

Förklaringen till att det kommer nu?

- Det är en kombination av massa grejer, erfarenhet och lite tur. Men tur förtjänar man. Jag har slitit i ganska många år, så det här var välförtjänt, att tusendelarna var på min sida.

Sjätteplatsen var också en känga åt dem som tvivlat på Jenny, hon som ständigt fått höra att hon är på andra plats bakom Susanna.

Det medger hon till slut.

- Jag känner inte att jag har någonting att bevisa för andra. Men om jag säger så här: Det är kul att röra om lite i grytan... Det är många som jämför oss, folk gillar att stoppa in en i fack och jag har hela tiden varit tvåa efter Sanna. Nu hoppas jag att folk tar våra resultat för vad de är, man jämför inte med andra så som vi blivit jämförda.

Gladast av alla gratulanter var också - Susanna Kallur.

- Grymt, skrek hon och omfamnade Jenny i mixed zone.

Det skulle ju varit tvärtom.

- Hon har pushat mig som en vanlig syster, säger Jenny.

Hur har du stöttat henne?

- Som en schysst syster.

Mer läsning

Annons