Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jenny vill hitta rytmen

/
  • Rätta rytmen. Bli energisnål i sin löpning och hitta den rätta rytmen. Det kommer Jenny att jobba vidare med framöver. Glädjande är det dock att hon inte känner av sina efterhängsna skadeproblem från ifjol. Igår sprang hon sitt andra 200 meterslopp för året. Hon tyckte själv att det inte var ett bra lopp för henne ur teknisk synpunkt. Det kommer hon att träna på framöver. Foto: NIKLAS LARSSON / SCANPIX  

Annons

Det blev inte hennes bästa tid igår. Hon sprang på 24.03. 23.92 har hon sprungit som bäst tidigare i år och på 200 meter. Då tävlade hon i Grekland och nu i Karlskrona. Tiden igår räckte som sagt till en andra plats i mål. Jenny tycktes få en bra start i sitt lopp och hon låg länge och utmanande loppets segrarinna femtebanans Kadiatou Camara från Mali. Camara kunde dock glida ifrån en aning och tillslut vinna med tiden 23.84.

- Det känns som jag måste träna vidare med att försöka hitta den rätta rytmen i löpningen framöver. Framför allt att bli mer energisnål och ha krafter kvar till slutet av loppet, säger Jenny.

Vid loppet igår berättar hon att det blev lite för full satsning från start och krafterna räckte därför inte fullt ut på upploppet.

- Det blir att träna i vidare på detta i Falun framöver, berättar Jenny.

Och redan till helgen är det 200 meter igen som står på programmet. Då handlar det om Europacupen i finska Vasa. I Finland handlar det inte bara om 200 meter, utan även deltagande i stafetten 4x100 meter på lördagen. Söndagen den 24 juni springer hon 200 meter. Systerns Sanna tävlar i två grenar under helgen. 100 meter på lördagen och dagen därpå springer hon 100 m häck.

Hur känns formen, inga problem med de skador som du drogs med ifjol?

- Formen känns bra och det känns underbart att jag inte har några som helst känningar från fjolårets skador, säger Jenny, som inte kommer att delta i nästa deltävling i Grand Prix i Folksam GP 2007. Det går av stapeln nästa onsdag i Sollentuna och Stockholm.

Förutom Jennys deltagande igår vid Telenorgalan, som räknas som den första deltävlingen i Grand Prix i Folksam GP 2007, så fanns det även några till Falu IK-deltagare i farten i Karlskrona.

Louise Kronlund sprang in på en fin andra plats på 100 meter med tiden 12.35 och i tresteget blev det en bronsplats för Calle Westberg med ett hopp på 14.82. På 800 meter sprang Jenny Sjöström i mål på en sjätte plats med tiden 2.18,94.

Mer läsning

Annons