Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jenny valde rätt

Annons

Som trea i loppet fick hon ställa sig på pallen för första gången. Tidigare har Jenny två femteplatser som främsta merit i Tjejvasan.

- Det är bara att konstatera att Ulrica är duktig på att staka. Själv är jag nöjd, men inte hundraprocentigt nöjd. Jag hade inget riktigt tryck i stakningen. Uppför gick det lätt, säger Jenny.

Inför årets Tjejvasa ställdes Jenny Limby inför ett dilemma. Hon var nämligen uttagen till Skandinaviska Cupen i Finland, som också kördes i helgen.

Men det var klubbkänslan som fällde avgörandet var hon skulle åka.

- Jag tävlar för IFK Mora, och det är klubben som betalar mina läger. Då måste man ge något tillbaka, säger Jenny, och understryker att det var klubbkänslan och inte prispengarna som gjorde att hon ställde upp Tjejvasan.

Nu var det inte bara Skandinaviska Cupen som kolliderade med Tjejvasan. VM pågår i Italien och junior-SM avslutades i går i Huskvarna.

- Det är synd. Det vore roligt om syrran Julia hade varit med här. Hon är i så bra form att hon nästan inte vågar åka ut och träna, säger Jenny och skrattar.

Nästa uppgift för Jenny blir Skejtvasan i morgon. Någon start i Vasaloppet på söndag blir det däremot inte.

- Nej, jag är inte sugen på Vasaloppet. Men jag ska åka någon gång. Måste bygga upp intresset ett tag till först, menar Jenny.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons