Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jenny tvåa i London-sprint

Annons

Skogssporten orientering flyttade under måndagen tillfället till storstaden. Mitt inne i centrala London, i Battersea Park, avgjordes den andra deltävlingen i världscupen.

Sprinten blev knepigare än många tänkt sig med mycket riktningsändringar mellan små höjder och buskage och banan passade teknikern Jenny Johansson.

- Idag var marginalerna på min sida, konstaterar Johansson som fick ge sig med två sekunder mot Emma Engstrand i söndagens långdistanslopp.

Men det var så när att det inte hade blivit någon placering alls för Jenny och de övriga svenskarna av vilka Elin Dahlstedt från Leksand blev nia och henns syster Emma Dahlstedt tolva.

Schweiz och Danmark protesterade nämligen och menade att svenskarna varit i tävlingsområdet före tävlingen på ett icke tillåtet sätt.

Men protesten avslogs sedan alla fätt säga sitt till juryn.

Det är inte första gången som just Schweiz har synpunkter på svenskarnas agerande, något som retade upp herrkaptenen Göran Andersson.

- De måste ha någonting emot oss. Det här börjar bli löjligt.

Jenny Johansson delar nu andraplatsen i totalcupen med gårdagssegraren Anne-Margrethe Hausken. De båda är tolv poäng efter ledande Niggli-Luder.

Ende svensken i herrfinalen var Johan Näsman som slutade nia. Daniel Hubmann, Schweiz, vann. (TT-DT)

Mer läsning

Annons