Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jenny ordnade Sveriges första seger

Annons

Hill, storbritannien

Efter en fjärdeplats och en andraplats i de två inledande deltävlingarna av orienteringens världscup var det dags för Jenny Johansson, Ulricehamnstjejen som bor i Falun, att ta steget högst upp på pallen. Att det hände på just medeldistansen var inte överraskande.

Tisdagens tävling var en av de knepigaste någonsin i världscupen.

- Väldigt svårt och fantastiskt roligt. Många korta sträckor bland gropar och sänkor där det verkligen gälla att vara med på kartan, säger Jenny, som vann med 23 sekunder före schweiziskan Simone Niggli-Luder.

- Jag kanske kunde gått lite fortare på ett par sträckor. Det känns aldrig riktigt perfekt i så här svår terräng, men i det stora hela är jag så klart väldigt nöjd med loppet, fortsätter Jenny.

Med en seger och två andraplatser toppar Niggli-Luder den totala världscupen. Jenny Johansson som är sju poäng bakom är nu ensam tvåa inför VM-tävlingarna i Japan i augusti som också räknas in.

- Det känns väldigt bra. För mig gör det inget att andra kommer ha stora förhoppningar till VM. Jag vill självklart vara med och slåss om gulden där och då bör jag nog räknas till förhandsfavoriterna, säger Johansson.

Emma Engstrand från Stora Tuna hade ett par bommar i sitt lopp som gav en sjätteplats.

- I dag är jag inte riktigt nöjd. Placeringen är okej men jag har missat för mycket. Jag skärpte mig ett tag då jag kom ihop med Simone i skogen, då hade jag kommandot nästan hela tiden, säger Emma till orientering.se.

Bäste svensk på herrsidan var Niclas Jonasson på femte plats, 1.22 efter ryssen Andrej Chramov som vann.

Europamästaren Kalle Dalin har fortsatt tungt och blev nummer 28. (TT-DT)

Mer läsning

Annons