Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jenny gjorde efterlängtad comeback

Annons

26:e året med Sågmyra SK:s Jätteloppet innebar att IK Jarl i Rättvik stod för arrangemanget. IFK Moras Jenny Limby gjorde en intressant start i D21 efter en längre tids ofrivilligt uppehåll. Nu fick hon ge sig mot klubbkamraten Sofia Bleckur med hela 1,25 minuter efter en mils klassisk åkning, men vad gjorde det?

För Jenny kändes det skönt bara att få komma igång med tävlandet.

- Det har jag inte gjort sedan 26 november.

Det var efter tävlingar i Gällivare det började strula till sig för Limby som hade siktet inställt på landslaget. En förkylning satte sig rejält i bröstet och hon var sjuk fram till julhelgen. Efter det började hon träna igen innan en förkylning slog till.

Vid söndagens Jätteloppet fick hon testa formen.

- Ett varv gick hyfsat. Sedan orkade jag inte.

IK Jarlfostrade Rättvikstjejen Sofia Bleckur, tävlande för IFK Mora, blev för svår för Jenny. Annat var väl inte att vänta. För Jenny var det i alla fall en härlig dag när hon stod på startlinjen igen. Framöver blir det tävlingar i Sverigecupen och Tjejvasan för Jenny. Sofia inriktar sig närmast på U23-VM i Slovenien i veckan.

Det bjöds på fina tävlingar i Rättvik denna kalla januarisöndag. Tävlingar där också hela 18 DM-guld delades ut. 25-årige Niklas Karlsson, IFK Mora, infriade förväntningarna i H21 där han vann säkert 44 sekunder för klubbkompisen Magnus Jonsson.

- Det känns bra, sa Niklas efter målgång.

För Niklas väntar Marcialonga i Italien nästa helg för att sedan helgen därpå göra en kraftmätning i König Ludwig Lauf. Och sedan givetvis Vasaloppet där han var med ända till slutet i fjol. Till slut fick han nöja sig med en 15:e plats.

- Jag siktar på topp tio i år.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons