Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jennifer på läger med landslaget

Annons

- Det var verkligen jättekul när de ringde och sa att jag var med. Jag hade inte förväntat mig det, hade inte ens tänkt på det. Men det blir spännande, jag ska åka tåg ner själv. Det är roligt att vara själv och ta lite ansvar, säger Jennifer som ännu inte har hunnit att bli nervös.

Till vardags är det IFK Ludvika som gäller för Jennifer, där hon spelar forward, precis som förebilden Hanna Ljungberg gör i Umeå IK.

- Jag spelar fortfarande mest för att det är kul. Det är roligare att det går bra för laget än för mig personligen - jag hatar att förlora, säger Jennifer och eftersom IFK ligger fyra i tabellen i nuläget så kan det inte ha blivit överdrivet mycket av den varan i år.

På vintrarna spelar Jennifer handboll, men när det blir dags att välja kommer valet inte att bli svårt.

- Fotbollen vinner. Det är mycket roligare, kanske för att jag tycker att jag är bättre på det. En annan anledning kan vara att hela familjen håller på med fotboll. Men jag vill hålla på med båda sporterna så länge jag kan, säger Jennifer.

Efter sommarlovet väntar gymnasiet och allra helst fotbollsgymnasiet i Borås. Men det skulle ju innebära att flytta hemifrån för fjortonåringen.

- Det skulle vara jättekul att komma in där, och då skulle jag bo på elevhem och nog komma hem på helgerna...

Kan du tvätta och laga mat?

- Tvätta kan jag men jag är inte så bra på att laga mat, det får jag träna på, säger Jennifer och skrattar.

Och på fotbollen med väl, så kanske det blir en plats bland de elva blågula någon dag.

HELENA GOHDE

Mer läsning

Annons