Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jennie är tillbaka

/

Jennie Stenerhag lämnar Alriksson GoGreen och återvänder till Falu CK.
– Jag kände att jag inte utvecklades mer i Alrikssons, förklarar Jennie sitt klubbyte.

Annons

Falutjejen Jennie Stenerhag, som sedan många år tillbaka bor i sydafrikanska Stellenbosch under vinterhalvåret, har kört för det svenska stallet Alriksson i fyra år.

De två senaste säsongerna har Alrikssons varit ett så kallat UCI-lag som kört internationella tävlingar, men Jennie har inte varit helt nöjd med den sista tiden i klubben.

– Jag kände att jag inte utvecklades mer och jag ahde önskat att laget utvecklats framåt. Jag har alltid velat köra för min hemmaklubb, så därför väljer jag att börja tävla för Falu CK igen, säger Jennie, som senast 2010 körde för Falu CK vid tävlingar i Sverige.

Vad har du för målsättningar med nästa säsong?

– Jag har inte satt upp några mål riktigt ännu, men självklart vill jag ha medalj på SM. Sedan vill jag få tävla internationellt och köra i landslaget och kanske också köra en del MTB-tävlingar.

– Förra året körde jag Mörksuggejakten och hade planerat att köra flera MTB-tävlingar i slutet av säsongen, men efter att jag bröt nyckelbenet i slutet av juli blev det inga fler tävlingar.

Efter nyckelbensfrakturen som Jennie ådrog sig i en krasch i Vårgårdas lagtempo, vilade hon helt från cyklingen i fem-sex veckor och från tävling i tre månader.

Att cykelformen är tillbaka på topp visade Jennie när hon i början av december vann Die Burger cycle tour, en tävling i Stellenbosch med sammanlagt 6 600 cyklister till start, för femte året i rad.

Nu är det tävlingsuppehåll fram till helgen den 14–15 januari, något som ger Jennie möjlighet att ägna lite mer tid till det företag som hon och en kompis driver.

– Vi har ett företag som arrangerar cykelresor till Sydafrika och i mitten av november hade vi ett gäng här på en tio dagars MTB-resa.

Jennie, som numera har permanent uppehållstillstånd i Sydafrika, räknar med att vara tillbaka till Sverige och Falun någon gång i maj.

– Men när tävlingspremiären i Falu CK blir vet jag inte i dagsläget. Jag har inte planerat så långt, säger Jennie.

Mer läsning

Annons