Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jeanette klar för JEM

Annons

15-åriga Jeanette Engzell gör en kometkarriär i bassängen i vinter.

Det mesta talar för att den fortsätter i sommar också.

- Får hon bygga upp sig ska det säkert gå bra. Vi ska inte vänta oss att hon ska sänka sig fyra sekunder till. Då är hon ju nere på världsrekordet. Men kommer hon bara ner några tiondelar till blir det mycket bättre. Det är tämligen stor skillnad på "elva låga" och "tio låga", säger tränaren Jens Antlöv.

- Vi jobbar mot JEM först, det har ju varit målet. Sedan får vi se.

I påskhelgen visade Jeanette i alla fall vilken fantastisk utveckling hon haft sedan i somras.

Segertiden på 100 meter bröstsim i den internationella ungdomstävlingen i Malmö var en putsning av personliga rekordet på långbana - med tre och en halv sekund.

- Strålande, berömmer Jens Antlöv.

Tiden var med god marginal under de 1.12,70 som gäller som rikttid för uttagning till JEM på distansen, vilket gjorde att förbundskapten Ulrika Sandmark redan i helgen förhandsnominerade Falutjejen till mästerskapet, som avgörs i mitten av juni - på både 50 och 100 meter bröstsim.

- Rikttiden var finaltid vid JEM förra året, berättar Antlöv.

- Nu ska vi jobba med uthålligheten, så att hon blir uttagen även till 200 vid kvalen i Mölndal första helgen i maj.

Det är även dit Emma Ekman, Ludvika, får sikta.

Hennes tid i 4-nationers, 1.03,85, placerade henne sist på 100 meter fjärilsim och var 65 hundradelar långsammare än rikttiden till JEM.

- Det var en riktigt bra tid för att vara lång bana, den tolfte bästa i Sverige i år. Hennes stora mål är JEM, så träningen är upplagd för att hon ska kunna göra en ändå bättre tid i maj, säger tränaren Eva Larsson.

Jeanette och Emma ingick, på sitt respektive favoritsimsätt, också i det svenska lagkappslag som tog en överlägsen seger på 4x100 meter medley.

Totalt slutade dock Sverige trea i 4-nationers, som Tyskland vann före Italien.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons