Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jason kan bli lyftet

Annons

Missförstå nu bara inte. Det var tidningens reportageteam som inviterade till fikastunden.

För Jason är det annars full rulle och satsning som gäller. Han har fem dagar på sig att övertyga Bragetränaren Lasse Ericson om sin skicklighet.

När ni läser det här har amerikanen redan avverkat ett par träningspass med Brage.

Redan första träningsdagen, på måndagen, small det på träningen. Jason tacklade en lagkamrat och träffades sedan olyckligt av motaktörens ena dobbsko under höger öga.

- Jag fortsatte spela, men fick sedan lite omplåstring efter att lagkamraterna upplyst mig om att jag blödde intill högerögat, berättar Hotchkin.

Jodå, han verkar tuff. Snabb är han visst också om vi får tro honom själv.

- Jag kan liknas vid en targetplayer. Jag är snabb på plan och utmanar gärna motståndaren.

- Jag har lyckats som målgörare tidigare, en vana jag hoppas få visa upp även i Brage, utvecklar han, när vi ber honom beskriva sig själv som fotbollsspelare.

Jason Hotchkin ger ett trevligt och framför allt sympatiskt intryck. Han vet dessutom en del om svensk fotboll.

- Henke Larsson och Zlatan Ibrahimovitc är två toppspelare och så känner jag även till vad Sven-Göran Eriksson uträttat.

Jason tycker också att standarden på svensk fotboll är hög och han har klart för sig i vilken utsatt situation Brage befinner sig.

- Jag vill bli en del i ett lag som vågar satsa, och jag är beredd att hjälpa laget till framgång, utvecklar han.

Vilka lag har du spelat med?

- Säsongen 98/99 spelade jag med S:t Patricks, som tillhörde förstaligan i Irland. Därefter spelade jag i USA:s amatörliga, PDL, i tre år, under tiden som jag studerade på en reklamskola.

- I fjol var jag i Tyskland, där jag var i kontakt med några klubbar och jag var även intresserad av en satsning på Cypern under fjolåret.

Dessförinnan, säsongen 03/04, tillhörde Jason Hotchkin Charlotte Eagles USL D2, som återfanns i nästa högsta seriesystemet, Pro Select League, i USA. Ligan närmast under proffsligan, Major League Soccer.

Jason Hotchkin, fågel eller fisk?

I slutet av veckan vet vi bättre. Åtminstone efter att Bragetränaren Lasse Ericson gjort sin analys.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons