Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järnmän till Kalmar

/

Annons

- Jocke Berggren från Dalregemenetet hade med stor sannolikhet varit med och slagits om en pallplats om han inte varit skadad, berättar klubbkollegan Per Dicander och fortsätter:

- Nu lär det nog handla om placeringarna runt tio till femton för vår del. Vi siktar inte bara på en bra individuell placering, utan även på en plats nära toppen i lagtävlingen.

Dalregementet-deltagarna står inför ett riktigt kraftprov, när de ger sig iväg på långdistans-SM i Triathlon och i seniorklassen. Tre tunga triathlondistanser under tävlingsdagen i Kalmar ska avverkas: simning 3,8 km, cykling 18 mil och löpning 4,2 mil.

- Det handlar mycket om dagsformen under sån här krävande tävling. Men egentligen är det mycket som kan spela in. Magen är en del som kan krångla, berättar falunbon Dicander.

Rättviksbon Toni Kinnunen och Erik Desmeules från Falun är de två övriga från Dalregementet som deltar. Ifjol var Kinnunen bäst med en 18:e plats.

Hur laddar ni matmässigt inför en sådan här tävling?

- Det finns olika teorier. En del kolhydratladdar innan och andra inte. Det handlar samtidigt om att inte chocka magen. Men nog blir det en del pasta dagen innan, berättar Per, som även är snabb att påpeka det viktiga att förbereda sig mentalt.

Vad är tjusningen med denna typ av tuffa tävling?

- Det är onekligen en extrem tävling. Men det har i grund och botten att göra med att tycka om att träna mycket och ha denna hårda tävling att bland annat ladda inför, säger Dicander.

Mer läsning

Annons