Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jarmo var beredd

Annons

Strax efter klockan fyra i går eftermiddag, när träningen pågick för fullt inne i Isstadion, lämnade Jarmo Tolvanen Leksand.

Samtidigt var hans kanadensiske assistent Randy Edmonds på väg till vänner i Borlänge - ett första steg mot hemmet i North Bay, Ontario.

- Visst hade jag en förhoppning om att bli en del av den trio som det snackats om ska leda laget nästa säsong, säger Edmonds.

- Men jag mår mest dåligt för Jarmos skull. Jag har mycket respekt för honom och vi har blivit väldigt goda vänner. Jag känner att jag, trots att jag jobbade tolv-14 timmar per dag, skulle velat jobba ännu hårdare för att få kvar honom.

Direkt efter förlusten mot Hammarby kände Jarmo Tolvanen på sig att något skulle hända.

En känsla han dock haft tidigare under säsongen, både i höstas och i januari.

- Resultaten, två poäng på åtta matcher, i januari gjorde att jag själv tog kontakt med Jonas (Bergqvist, ordförande) och "Masken" (Anders Carlsson, sportchef). Då fick jag höra att de var nöjda med mitt arbete, säger Tolvanen.

Den här gången var dock oron befogad.

- Visst är jag ledsen. Jag har blivit en riktig leksing och kommer alltid att vara. Men jag förstod och tyckte att beskedet och motiveringen var helt okej. Det är en resultatsport och i det här läget måste man göra något, säger ex-tränare Tolvanen.

För den sparkade Leksandstränaren väntar nu ett sabbatsår hemma i Tavastehus, där han har sjukdom i familjen.

- De andra kanske har märkt det på mig, men även om situationen varit allvarlig en kort tid så tycker jag inte det har inverkat på mitt jobb. Man hinner inte tänka på sådant när det varit så mycket hockey, säger han.

Ett jobb som NHL-scout kan bli aktuellt för Tolvanen, som kommer att följa Leksand med intresse även framöver.

- Föreningen måste analysera riktigt hårt vad som gått fel, och det gäller alltid människor. Men det är en sak man inte diskuterar i media. Den enda man kan kritisera utåt är huvudcoachen, säger Jarmo Tolvanen.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons