Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Japanresan ett hockeyäventyr

Annons

Japanresan var ett internationellt utbyte i Internationella Ishockeyförbundets (IIAF) regi. Åtta europeiska spelare fick chansen att åka till Japan. Två svenskar (Mattias och Sollefteås Anders Selin), två finnar, två tjecker och två schweizare.

- Vi var borta i tolv dagar. Alla dagar utom en var det först träning och sen match på kvällen, berättar Mattias.

Det bildades fyra lag där svenskarna fick spela ihop med japaner, australiensare, mongoler, en hel del koreaner och några spelare från Taipei.

Och dessa asiater imponerade på Mattias.

- De var i och för sig ett år äldre men de höll helt klart samma klass som ett TV-pucklag. De var oerhört snabba och gick rakt på mål och rakt på spelarna utan att tänka. Det var pang på, säger Mattias.

Hade de ingen respekt?

- Nej, inte för fem öre. På första träningen tittade de bara på

- sedan small det rejält.

Vad har resan gett dig?

- Den gav mycket rutin. Jag har fått känna på hur det är att resa och jag har fått lära mig att äta det mesta. Det såg inte gott ut, säger Mattias och skrattar.

- Det var nästan bara sushi.

Men övriga europeiska spelare imponerade inte särskilt mycket på Mattias Ritola.

- Finnarna var i och för sig tuffa och möta, och den tjeckiske målvakten var grymt duktig, men i övrigt var de inte speciellt bra.

- Men Anders (Selin) var duktig och en rolig typ. Han gjorde så man var glad varje dag och han hittade på en massa grejor. Hade jag åkt ensam så hade det nog blivit tråkigt efter en dag, tror Mattias.

Nu är det mycket snack inför TV-pucken. Nyligen fick Mattias beskedet att han är uttagen i Dalarnas TV-pucklag till hösten.

- Och efter jul hoppas jag slå mig in i Borlänges A-lag.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons