Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jansson tangerade klubbrekordet

Annons

- Jag trodde inte det här skulle

bli någon bra dag för mig. Jag kände mig faktiskt helt ur form, när jag åkte in på isen. Seg i benen. Och jag tycker inte heller

att jag gör någon speciellt bra match. Jag får det mesta till skänks. Frispelningar, returer, säger Tomas

Kanske har han lite rätt, trots allt. Det var ingen hundraprocentig utdelning Tomas fick. Han missade säkert fem-sex mycket klara frilägen. Och dessutom brände han sin fjärde raka straff.

- Usch, ja, säger Tomas, och försöker se moloken ut. Jag var hundra på att jag skulle sätta den - och slår den säkert tre meter utanför mål.

Men så spricker han upp i ett glatt flin.

- Men det kan jag faktiskt ta i dag, säger han.

På skoj ber jag honom att redogöra för hans nio mål.

- Ja du, säger han. Det tror jag inte att jag klarar i dag. Jag minns kanske hur hälften av dem gick till. Men det första - 2-2-målet, det var snyggt. Jag tog ner bollen på sidlinjen och sköt ett vänsterskott. Det kändes skönt när den satt.

De två sista målen gillade

han också. Två jättelånga utkast av reservmålvakten Johan Hedberg, som fick hoppa in med en knapp halvtimme kvar. Tomas tog ner utkasten och åkte helt utan uppvaktning mot Selångermålet och vispade in bollen båda gångerna.

- Skönt med en målvakt som kan kasta långt, säger Tomas spjuveraktigt och onödigt högljutt med en blick på Jonas Persson. "Skorven" kastar ju som en kärring!

En som också såg mycket nöjd ut efter matchen var Erik Sundin. Erik som hade pappa Östen, sportchef för Selånger, och broder Olle, spelare i Selånger, som gäster hemma hos sig över helgen.

- De har psykat mig hela dan i går, menade Erik. Men jag tror att de kommer att vara betydligt stillsammare i kväll.

Och broder Olle hade inte mycket att säga efter matchen.

- Han muttrade lite, säger Erik och ser belåten ut. Men lite synd tyckte jag faktiskt om dem.

Fast bara lite. Det syntes tydligt på Eriks "oledsna" min.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons