Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jansson snabbast

Annons

Vid varvningen efter fem kilometer hade han sällskap med Henrik Nyström, IF Göta.

I mål var han 13 sekunder före.

- Han överraskade rejält. Han har haft mycket skadeproblem i år, men hängde med riktigt bra till fem och en halv kilometer. Där gick jag ifrån honom, säger Clas Jansson.

Trea blev Andreas Hårrskog från Mora, som efter loppet släppte en bomb inom dalalöpningen.

- Vid Moraspelen nästa vecka springer jag 800 meter.

- Det är mest som en kul grej, och för att toppa formen inför helgen därefter då jag ska springa SM i halvmaraton. Det är dock inte aktuellt för mig att satsa på så korta sträckor, säger långloppsexperten.

Han var inte i riktig toppform under lördagen och hade fullt sjå att hålla undan för Johan Dahl, Högbo, som närmade sig de sista kilometerna.

- Det är bara att acceptera att det fanns ett par som var bättre än mig i dag. Jag tycker ändå det gick ganska bra, säger Hårrskog som var slagen med 44 sekunder i mål.

Andreas klubbkompis, Hanna Salander, vann damklassen. Det bästa motståndet fanns dock inte på plats då Tjejmilen krockade med Falu Marknadslopp.

- Jag kom inte hit för att vinna, utan mest för att komma igång. Jag fick barn för två och en halv månad sedan. Men det var en ganska kul bana, mycket bättre att springa i stan än som i fjol då vi sprang på Ingarvet, säger Hanna.

I P15-klassen blev det en spännande uppgörelse mellan Sågmyras Calle Halfvarsson och Siljansnäs Emil Enqvist.

Calle gick ifrån mot slutet, men kroknade.

- När det var 200 meter kvar trodde jag inte att jag skulle vinna, men jag vände mig om och såg att Emil var 50 meter bakom. Då kände jag att det var tillräckligt för att jag skulle kunna hålla undan, säger Calle som var åtta sekunder före i mål.

Övriga segrare var: Pontus Gustavsson, Sågmyra, i P18-klassen, Sara Frykberg, Mora, i F15-klassen, Daniel Lindholm, Dalregementet i korta motionsklassen och Domnarvets Magnus Eliasson i långa motions-klassen.

Totalt kom 192 löpare i sju olika klasser till start.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons